Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Dışişleri Bakan Yardımcılıklarına Faruk Kaymakcı hemşehrimiz atandı. Faruk Kaymakçı'nın Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanması Tosya'da büyük sevinç yaşattı.


21 Mart 1968 tarihinde Tosya Cumhuriyet Mahallesinde dünyaya gelen Faruk Kaymakçı İlk Orta ve Lise eğitimini Tosya'da okudu. Tosya Lisesi Edebiyat bölümü mezunu olan Faruk Kaymakçı Eğitim hayatı süresince Sportif faaliyetlerde aktif olarak görev yapmış o yıllarda Tosya Lisesi Hentbol takımının kaleciliğini yapmıştır. Tosya Lisesi Hetbol takımı İl Birinciliğini kazandıktan sonra Zonguldak ilinde yapılan Bölge Şampiyonluğunda final maçını kaybederek Bölge ikincisi olmuştu. Faruk Kaymakçı o dönem kaleciliğini yaptığı Tosya Lisesi Hentbol takımı bölge şampiyonasında takım kaptanlığını yapmış ve Bölge şampiyonasının en başarılı kalecisi seçilmişti.


Tosya Lisesinden mezun olan Faruk Kaymakçı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden 1988 yılında mezun olmuştur. 1994’te Dışişleri Bakanlığı’nda göreve başlamış, NATO Afganistan Kıdemli Sivil Temsilcisi Hikmet Çetin’in sivil danışmanı, daha sonra Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği müsteşarı olDU. 2009-2011 yılları arasında Avrupa Birliği ile ilişkilerden sorumlu Devlet Bakanı ve AB Bakanı olan Egemen Bağış’ın Dışişleri Özel Müşaviri olarak çalıştı.

2011-2013 yılları arasında Basra Başkonsolosluğu görevinde bulunmuş, 3 Kasım 2013-25 Ocak 2017 tarihleri arasında Bağdat Büyükelçiliği görevinde bulunmuştur. 30 Ocak 2017 tarihi itibarıyla Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisidir. 6 Ağustos 2018 tarihinde Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.


Faruk Kaymakçı ile aynı sınıfta eğitim gören ve Hentbol Takımında birlikte mücadele eden Tosya IHA muhabiri Sedat Ağacıkoğlu hemşehrimiz Faruk Kaymakçı ile irtibata geçerek kendisini yeni görevinden dolayı tebrik ve başarı temennilerini iletti. Faruk Kaymakçı www.tosyahaberleri.com haber sitesi aracılığı ile hemşehrileri Tosya halkına sevgi ve selamlarını ileterek iyi dilek temennilerinde bulundu.

Editör: TE Bilisim