SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Kastamonu Deniz Feneri Derneği İl temsilcisi Halit Bitkin ve Tosya ile Araç temsilcileri Kurban yardımı için Afrika ülkesi Zimbabwe’ye gitti.

 

Tosya Deniz Feneri Derneği Kastamonu Temsilcisi Halit Bitkin, bu yıl Deniz Feneri Derneği adı altında topladıkları kurban yardımlarını dünyanın en fakir ülkesi olan Zimbabwe’ye ulaştırmak için Tosya Temsilcisi ve TRT Tosya Muhabiri Serhat Ağacıkoğlu ve Araç ilçe temsilcisi Zeki Koru ile Türkiye’den ayrıldılar.

Deniz Feneri Derneği Tosya Temsilcisi Serhat Ağacıkoğlu yaptığı kısa değerlendirmede ‘’ Kurban Bayramı dolayısıyla toplanan kurban bağışlarını Zimbabwe’ye ulaştırmak için bu ülkeye yola çıktık. Yardıma muhtaç kimse kalmaması için çıktığımız bu yolda nasip olursa Kurban Bayramı’nda da Deniz Feneri Derneği’ni temsilen Tosya ilçesinde vatandaşlarımızın bağışladığı kurbanları ve iyiliklerini Afrika’nın uç noktasına yakın ülke olan Zimbabve’ye götürüp, orada kurbanları kesip, yardıma muhtaç insanlara dağıtımını yaparak tekrar vatanımıza döneceğim” dedi.



Afrika kıtasının uzak ülkesi olan Zimbabwe’nin dünyanın en yoksul ve fakir ülkesi olduğunu aktaran Serhat Ağacıkoğlu “Ülkemizden direkt uçuşların olmadığı ve aktarmalı gidilebilen Zimbabwe uçakla Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden 18 saat üzeri uçuşla gidileceğini” ifade etti.

Afrika ülkesi Zimbabwe’ye Kastamonu ve Tosya ilçesinden 5 adet su kuyusu ve 165 hisse kurban bedeli toplamda 193.950,00 TL yardım bedeli ile gittiklerini belirtti. Yaklaşık 12 gün sürecek olan ziyaret bayram sonrası Türkiye’ye dönüşle sonuçlanacak.


Editör: TE Bilisim