Kutlamalar saat 09:00 da Kaymakam Mehmet Türköz’ün makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Daire ve kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile okul müdürleri Kaymakam Mehmet Türköz’ün bayramını tebrik etti.

Bayram kutlamaları İzzet Aksalur Şehir Stadyumu’nda devam etti.

Tören başlamadan fenalaşan bir kişi 112 ambulansı ile Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, eşi Asliye Ceza Hakimi Sunel Öner Türköz, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Hüseyin Daşdemir, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Bozkurt,  İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Rıfat Yılmaz, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Sezgin Bıçak, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, MHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Yur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mesut Şeker ve Cemalettin İpek, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Koç, Kütüphane Müdürü Mustafa Özipek, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer ve Belediye Başkanı Kazım Şahin ile birlikte protokolün, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.  Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunuldu.

Halk oyunları ekipleri tarafından belirli yörelere ait halk oyunları oynandı.

Resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye girenlerin hediyeleri Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer ve Belediye Başkanı Kazım Şahin tarafından verildi.

Kutlamalar bando eşliğinde tören geçişiyle sona erdi. 























Editör: TE Bilisim