HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 
KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesi şehir merkezinde ve Cumhuriyet mahallesinde bulunan çöp görüntüleri mahalle sakinlerinin büyük tepkisine neden oldu.
Özellikle Kuba Camisinin hemen yanı başında bulunan çöp konteynerinin etrafına yolun kenarına kimler tarafından döküldüğü bilinmeyen ve mikrop yuvası görüntüsü deki çöp yığını şikâyet üzerine temizlik işçileri tarafından kaldırıldı.

Bu ve benzer görüntülerin sık yaşandığı Tosya’da esnaflar ve mahalle sakinleri bu ve benzeri görüntülerin oluşmasına sebep olanları kınadıklarını belirterek vatandaşları ve yetkilileri duyarlı olmaya davet ettiler.

Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, “İnsanların sokağa çöp dökme özgürlüğü olmamalıdır. Belediye Zabıta ekipleri bunları umursamadan yapanları tespit edilip en ağır para cezasıyla cezalandırılmalıdır. Ayrıca Cami ve Okul çevrelerinde Çöp konteynerleri olmamalı veya daha uzak yerlere konulmalı. Tosya Mahalle muhtarları bu konuları daha dikkatli takip ederek mahallelerine sahip çıkmaları gerekmektedir. Birde çöp konteynerleri sık aralıklarla boşaltılmalıdır. İlçe Çevre Koruma Hizmetleri müdürlüğü ve Özel Temizlik şirketi yetkilileri şehir merkezi ve mahalle aralarına rast gele bırakılan çöp konteynerlerinin yerlerini yeniden düzenlemeye ve gözden geçirmeye davet ediyoruz. Özelikle Cami yakınlarında Çöp konteynerleri olmamalı. Mahalle muhtarlarının ve vatandaşlarında çöp konusunda daha çevreci ve hassas olması gerekmekte. Şunu da son olarak ifade etmek isteriz ‘’Zihniyet Çöplük olur ise Tosya ÇÖPLÜK olur ” diyerek önemli mesajlar verdi.
  (SDA-

Editör: TE Bilisim