Irak’ın başkenti Bağdat’ta 2 Eylül günü Nurol İnşaat’ın şantiyesinden kaçırılan 16 Türk işçisi Bağdat’ın 55 kilometre güneyinde Kerbela yoluna serbest bırakılan işçileri Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı teslim aldı.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi hemşerimiz Faruk Kaymakcı,yaptığı değerlendirmede:

“Sabaha karşı büyükelçiliğimize işçilerimizden serbest bırakıldıklarına dair telefon geldi. Bağdat’ın 55 kilometre güneyinde Kerbela yolu üzerinde olduklarını söylediler. Kendilerine yola çıkmamaları, yolun alt tarafından bize beklemelerini söyledik. Irak makamlarını bilgilendirdik ve işçilerimizi almak için yedi araçla yola çıktık.İşçileri teslim aldıktan sonra Bağdat Büyükelçiliği’ne geri döndük.Daha sonra yapılan işlemler sonrası işçileri uçakla Türkiye’ye ailelerinin yanına gönderdik.”dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Kaymakcı nezaretinde elçilik binasına gelen işçilerden ikisi ile telefonla görüşüp geçmiş olsun dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüştüğü Bağdat Büyükelçisi Tosya'lı Faruk Kaymakcı'yı ise tebrik ettiği belirtildi.
Editör: TE Bilisim