HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU

Türkiye genelinde fiziki şartlarının yetersizliği nedeniyle kapatılan cezaevleri arasına gectiğimiz aylarda 50 yıllık Tosya cezaevi de eklenmiş ve sonrasında mahkumlar başka cezaevlerine sevk edilerek Tosya Cezaevi kapatılmıştı.

Tosya ilçesinde yaşanan Cezaevinin kapatılması ve mahkumların sevk edilmesi uygulamasının bir benzeri  İnebolu ilçesinde de gerçekleşti. Tosya esnafının önemli bir gelir kalemi olan cezaevi kapanması sonrasında zaten ekonomik açıdan sıkıntılı bir süreç yaşayan Tosya esnafına ve halkına büyük bir darbe oldu. Tosya için bacasız fabrika olan Cezaevinin kapanmasına ne yazık ki engel olamadık.

Tosya'da cezaevinin kapanması sonrasında yeni seçilen Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil fiziki şartların sağlanması durumunda yeni cezaevinin açılması için tek başına çalışmalar yaptı.

Tosya kendi içinde kısır döngü yaşarken daha dün birbirlerini eleştiren kişi ve partiler bu gün dirsek temasında ilçenin sorunlarına çözüm aramak bir yana tavla partileri düzenlemeye başladı.

Maalesef Tosya’nın geldiği nokta bu.

 Hani derler ya balık baştan kokar diye işte biz şu an o durumdayız.

Asıl suçlu bizleriz; Basın olarak ilçeye sahip çıkmadık nerede absürt haber var ise onlarla iştigal olduk.

Sonuç olarak bugün Haber Ajanslarında yayınlanan son dakika habere göre Bizimle aynı kaderi paylaşan İnebolu her alanda güç birliği yaparak siyasi ve bürokrasiye karşı kamuoyu oluşturmaya başardı ve İNEBOLU'ya 400 KİŞİLİK CEZAEVİ YAPILMASI kararı alındı.

İNEBOLU CEZAEVİ AÇILACAK HABER LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim