Haber: Sedat Ağacıkoğlu

 Kastamonu’nun Tosya ilçesinde geçtiğimiz yıl Uluslararası Kültür ve Pirinç Festivali kapsamında yapılan Anadolu’nun Kırkpınar’ı olarak anılan Tosya Yağlı Güreşlerine katılan dört İngiliz Seyyah vatandaşı sosyal medyada yaptıkları video paylaşımı ile izleme rekoru kırarken aynı zamanda Tosya’nın tanıtımında katkı sağlıyor.

İngiltere’de yaşayan dört gencin ‘’Helluva Tour (Felaket Seyahat ) ‘’ adı altında bir karavanda yaptıkları Dünya turunda gençlerin yolu Tosya’ya düştü. Yola çıkış hikayeleri’’  İngiltere’den Avustralya’ya bir kamyonet, dört yapancı ve bir Cehennem Yolculuğu’’ olan  Steven, John, Jamıe  ve Prıscılla yaklaşık 3 bin km yol aldıktan sonra soluğu Tosya’da aldılar. Tosya’ya geldikleri gün ilginç bir karşılama ile karşılaşan misafirler soluğu Tosya Güreş sahasında aldılar.

Anadolu’nun Kırkpınar’ı olarak anılan Tosya Güreş sahasına giren 1 Bayan 3 Erkek ‘den oluşan İngiliz seyyahlar pehlivanların gördükleri ve pehlivanların yağlanmaları karşısında yaşadıkları heyecan ve panik dolu anları kendi kameralarına yansıdı.

İngilizlerin Güreş sahasına girerek önce yağlanması ve sonrasında Pehlivanlarla güreş tutması vatandaşların ilgisini çekti. Yapılan güreşleri an ve an kameraya alan İngiliz kameraman daha sonra kendisi de güreş tutarak er meydanına çıktı.

Yapılan güreşler ardından Tosya Hamamına giden İngilizler hamamda tellakların yaptığı masaj karşısında hayret ve acı içinde yıkandılar.

Tosya’da yaşadıkları unutulmaz iki günü konu ala kısa bir videoyu sosyal medyada paylaşan Cehennem Yolcuları tıklanma rekoru kırıyor.

Editör: TE Bilisim