Kızılırmak ilçesi ile Kurşunlu İlçesini Korgun’ a bağlayan yolun bir an önce bitirilerek ulaşıma açılması yolunda yapılan çalışmaların ilerdeki günlerde Ulaştırma Bakanlığının kapısının sık sık çalınmasına neden olacağını söylen Ak Parti 1. Sıra adayı Av. İdris Şahin şöyle devam etti.

“Çankırı ilimiz yıllardır kalkınmada istediği yere gelemediği için devamlı göç veren illerin başında yer almıştır,  iki dönem Ak Parti il ve baro başkanlığı dönemlerimde önce eğitim ve öğretim ile halkın hayat standartlarını artıracak olan önem arz eden işlerle uğraştık.

Bu uğraşlarımız arasında sağlık hizmetlerine verdiğimiz önemde ehemmiyet başta gelen hususlar arasında yer aldı, bu gün ilçelerimiz ve Tosya İlçemizden toplam 500 hasta ilimize gelerek muayene ve tedavi görüyorlar buda bizlerin konu üzerine eğilişimizin önemini gösteriyor.

Bizler komşu illerimiz ile bağlarımızı geliştirerek başta Kastamonu İlimiz olmak üzere Çorum ve Ankara illerinde hizmet köprüsü oluşturmaya çalışıyoruz, yıllardır Tosya yapraklı ve Yapraklı Çankırı karayolunun ulaşıma açılarak ulaşımda bir pencere açmak için verdiğimiz emeklerin semeresini 12 Haziran seçimlerinden sonra göreceğiz, çünkü yol o zaman 3%1 oranında kısalacak,  duble yol çalışmalarını 2012 yılına taşıyacağız.

Ülkemizde sayılı seramik sanayinin merkezi olmaya namzet Kurşunlu İlçemize bağlanacak yeni yol ile Kurşunlu Çerkeş hattı kısalacak kaza oranları asgariye inecek, kalkınmada öncelikli iller arasında yer alan ilimizde yatırıcının tercih noktası olunması için gerek mahalli ve gerekse siyasi her türlü destek sağlanacak.

Ulaşım sorunun çözümü ile İnebolu Limanı ve Kastamonu hava limanı hayata geçmesi sonucu gelecek konukların ve yük taşımacılığında Devlet Demiryolları bağlantılı olarak gerek hızlı tren ve gerekse toplu yük taşımacılığının merkezi Çankırı olacak” dedi.

Editör: TE Bilisim