Açılışa Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Mustafa Gökhan Gülşen, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Bu yıl üçüncüsü yapılan Kastamonu Günleri, "İki Şehir, Tek Yürek" adı altında Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde başladı. 25-29 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak Kastamonu günlerinin 250 bin ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

Açılışta konuşan Bursa Kasder Başkanı İsmail Tiftik iki şehir tek yürek sloganı ile Bursa ve Kastamonu’nun tüm özellikleri ile bir araya gelmesi gerektiğini söyledi. Tiftik, bu organizasyonun festival özelliğinde olduğunu ve çok yönlü tanıtım yapıldığını vurguladı.



Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ta konuşmasında 3 düzenlenen organizasyon için tüm Bursalılara ve dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ederek her yönü ile iki şehrin buluşması gerektiğini belirtti.

Açılışın ardından katılımcılar stantları gezdi.  Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ve Hakkı Köylü Tosya stantlarını ziyaret etti.



Tosya eski müftüsü Hikmet Yazıcı Tosya stantlarını ziyaret ederek Tosya’nın yöresel lezzetlerine ve kültürel zenginliklerine dikkat çekerek Tosya’nın Bursa’da en iyi şekilde tanıtıldığını söyledi.


 

Hafta sonuna kadar devam edecek olan Bursa’da Kastamonu Günleri’nde ilimiz ve ilçemiz en iyi şekilde tanıtılacak. 

Editör: TE Bilisim