SEDAT AGACIKOĞLU
KASTAMONU(İHA) –Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde bu yıl 3. Kez düzenlenen Bursa Kastamonu Günleri  etkinliklerinde her yıl geleneksel  olarak düzenlenen turizm panelinde Esad Kaplan’ın moderatörlüğünde Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Kastamonu Vali Yardımcısı Alper Tanrısever, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Prof. Dr. Ahmet Maranki, Güney Marmara Rehberler Derneği Başkanı Erol Bodur katıldı.



Bursa’nın turizm potansiyeli , Kastamonu’nun turizm potansiyeli, Bursa Kastamonu kültür turizmi, Kastamonu’nun dışa açılımı ve Turizm potansiyeli ile rehberlerin karşılaştığı sorunların dile getirildiği panelde Tosya Belediye başkanı Kazım Şahin Bursa ve Kastamonu turizm işbirliği konusuna değindi.



Düzenlenen panelde Kastamonu ve Bursa illerinin detaylı bir şekilde turizm envanterinin çıkarılarak özellikle turizm konusunda verilecek eğitimlerle bu işbirliğin verimli bir şekilde gerçekleşebileceğinin altını çizdi. İki ilde de turizm potansiyelinin olduğunu belirten Başkan Şahin, turizmciler tarafından turistlere farklı seçenekler sunulması gerektiğini ifade etti. Bursa’ya gelen bir turistin Kastamonu’yu görme ihtiyacını hissetmesi içi işbirliği yapılmasını dile getiren Başkan Şahin, Kastamonu’nun minyatür bir Bursa olduğunu söyledi.
Panelin ardından medya ödül töreni ile Bursa ve Kastamonu’daki basın mensuplarına plaketleri protokol tarafından takdim edildi.
Panel sonrasında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür merkezini ziyaret eden Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin’e görevinin ikinci döneminde başarılar diledi. Tosya Belediyesi Halk oyunları ekibinin sergilediği oyunları izleyen ve Tosya Musiki Derneği tarafından verilen mini konseri dinleyen Milletvekili Çavuşoğlu, kilometrelerce uzaktan gelerek Bursa’daki tanıtım faaliyetlerine katılan il ve tüm ilçe yöneticilerine teşekkür etti.


Binlerce kişinin katılımıyla konserlerden çeşitli etkinliklere varana kadar Bursa’da Kastamonu ve ilçelerinin tanıtımının yapıldığı 3. Bursa Kastamonu Günlerini ortalama 250 bin kişi ziyaret etti. Tosya Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Tosya Musiki Derneği tarafından sunulan çeşitli gösterilerin ve mini konserlerin yanı sıra diğer ilçeler tarafından da düzenlenen etkinlikler devam etti.
3. bursa Kastamonu Günleri’ni değerlendiren Başkan Kazım Şahin tanıtım adına bu tür organizasyonların oldukça büyük bir adım olduğunu ve organizasyonları duzenleyen sivil toplum kuruluşlarının ise büyük sorumluluk altına girdiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim