Türk Milliyetçiliğinin efsanevi lideri, MHP'nin kurucusu, Ülkücü Hareketin ve Türk Dünyasının Başbuğu Alparslan Türkeş’in bugün (25 kasım) doğum günü. Vefatının üzerinden 18 yıl geçti ama o Türklüğün yüreğinde yaşamaya devam ediyor. „
Türkeş, 4 Nisan 1997 günü Hakk’ın rahmetine kavuşarak aramızdan ayrıldı.

Bugün, bu büyük devlet, siyaset ve fikir adamı, gönüllerde “Başbuğ” diye yer bulmuş insanın doğum günü… Türkiye genelinde tüm teşkilatlar ve başkanları bugüne özel mesaj yayınlamıştır.

BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN ÖZLÜ SÖZLERİ

Hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin.

Emirlere mutlak itaat lâzımdır. Laubali, gevşek, disiplinsiz, metotsuz kimselerle dâvamız yürümez. Her şeyde örnek olmak lâzımdır.

Millî kalkınmamızı gerçekleştirmek, her Türk ferdini hür yapabilmek için Türk Milletini yeniden kurmak zorundayız. Vatandaşlarımız arasında parti, mezhep, ırk ve bölge farkı gözetmeksizin karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan bağlar dokuyacağız.

Başarı için muntazam plânlı çalışma yapmak lâzımdır. Son nefesimizi verinceye kadar çalışacağız.

Cesaret, yüreklilik, atılganlık olmayan hiçbir dâva başarıya ulaşamaz.

Kendinizi küçük görmeyiniz. Sizler büyük kuvvetsiniz. Vazifenizi hiçbir zaman unutmayınız. Kuvvet birliktir. Dâvamızın geleceği birliktedir. Birlik, beraberlik içinde olmaktır.

Türk töresi, Türk ülküsünün ayrılmaz parçasıdır.

İnsanlar; yoksulluğa, açlığa, susuzluğa tahammül ederler. Fakat adaletsizliğe, hor görülmeye, aşağılanmaya ASLA müsaade, müsamaha etmezler.






Editör: TE Bilisim