KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde DSİ tarafından uygulanan ve Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken’in koordinatörlüğünde devam eden çalışmada; 1 Dozer, 2 Ekskavatör ve 3 Kamyondan oluşan ekip iki aydır çalışmalara devam ediyor.

Her yıl kış aylarında yağan karın ilkbaharda erimesinden dolayı çoğalan sel suları ark bentlerini sökmektedir. Dolayısıyla bentlerin yeniden yapılmasının maliyeti yüksek olduğundan birçok çeltik ekim alanı boz kalmakta, ekim yapılamamaktadır.

Bu mahzurları ortadan kaldırmak için çeltik ekicileri ve Köy Muhtarlarının müracaatı üzerine DSİ tarafından bentlerin taşla doldurularak güçlendirilmesi için çalışmalar başlatılmış, çalışmaları koordine etmek üzere Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken görevlendirilmiştir.

Çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Akdiken; “iki ayı aşkın bir süredir çalışmalar devam ediyor. Aşağı ovadaki bentlerin güçlendirilmesi devam ediliyor. Yukarı ovadaki bentlerin güçlendirilmesine aşağı ovanın tamamlanmasından sonra devam edilecek. Bu güne kadar herhangi bir olumsuzluk yaşamadık. Çiftçilerimiz için çok verimli ve yararlı bir çalışma yapılıyor. Ben bu vesile ile Sayın Milletvekillerimize, Sayın Valimize, Sayın Kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, DSİ Bölge Müdürümüze ve DSİ çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sayede çeltik ekim alanlarının sulanması için gereken bentlerin güçlendirilmesi sağlanmış oldu” dedi.


  (SDA-

Editör: TE Bilisim