, ilçenin su ihtiyacını karşılamak için son günlerde hummalı bir çalışma içerisine girdi. Ulaşımın adeta mümkün olmadığı ve yüksek insan gücü isteyen su bulma çalışmalarını yürüten on kişilik dev ekip, tüm araç ve gereçleri de sırtlarında kilometrelerce taşıdı.


Gavur Dağı su isale hattı Su Uçluğu kolu üzerinde çalışmalarını yürüten ekipler su kaynaklarının yerlerini de yine insan gücü ile tespit ederek yüzeye çıkartmak için kazma ve küreklerle günlerce çalışarak başarıya ulaştı. 5lt/ sn olarak tahmin edilen su bulma çalışmalarını yerinde inceleyen Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Niyazi Çil, dağları delen ekip diye tanınan Su İşleri Müdürlüğü ‘ne bağlı ekiplerin zor şartlar altında çalışmalarını yürüttüklerini belirtti. Yüksek insan gücü isteyen çalışmaların kısa süre içerisinde başarıya ulaştığını belirten Çil, Tosya için tüm zorluklara göğüs gerdikleri dile getirdi.

Yapılan açıklamada; “İlçemiz ana su kaynaklarından olan ve 1940’lı yıllarda hizmete sunulduğu bilinen Gavur Dağı isale hattının Su Uçluğu kolu drenaj sahalarının ömrünü doldurması ve testi borularının çürümesi neticesinde bu hat çalışmaz durumda idi. Drenaj hatlarının yerleri bilinmediğinden yıllardır tamiri yapılamıyordu. Uzun süren araştırmalar neticesinde gerekli tespitler yapılarak geçtiğimiz Salı günü ilk kazma vurulmuştur. Bölgeye iş makinalarının gitmesi mümkün olmadığı için tüm çalışmalar ve malzeme nakli insan gücü ile yapılmaktadır. 10 kişi ile bir hafta boyunca sürdürülecek olan çalışmalar sonucunda ilçemize 5lt/sn kadar su kazandırılacağı tahmin ediliyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra yeni hat döşenerek, hattın dezenfektesi yapılacak” denildi.


Editör: TE Bilisim