19 kursiyer 13 erkek 6 bayan, 160 saat eğitim alan kursiyerlerin kurs sonunda Milli Eğitim Onaylı işletmenlik-operatörlük sertifikası alacağını ifade eden Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İbrahim SABANCI; “İlçemizde açtığımız kurslarımız büyük ilgi görmektedir. Vatandaşların talepleri doğrultusunda kurs çeşidi ve sayısını artırıyoruz. Özellikle istihdama yönelik olarak çeşitli meslek dallarında kurslar açan Halk Eğitim Merkezi’nin vatandaşların meslek edinmelerine ve bir işte çalışmalarına, kişisel gelişmelerini ve niteliklerini artırmalara yönelik kurslara önem verdiklerini söyledi. Şu ana kadar çeşitli dallarda 73 kurs açtık. Yeni bilgisayar kursumuzu bir hafta sonra başlatacağız.


Bilgisayar kursuna her yaştan bay ve bayan vatandaşların katıldığını söyledi. 8 Ocak 2013 tarihinde başlayan kursumuz hafta içi 4 gün (Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma) akşamları 18.00 -21.10 saatleri arasında yapılmakta olup, 15 Mart 2013 tarihinde sona erdi. Bilgisayar Öğretmenimiz Kemal IŞIK ve İbrahim SABANCI tarafından, toplam 160 saat eğitim verilen kursiyerlerimiz Bilgisayar Kullanma, İşletim Sistemleri ve Özellikleri, Kelime İşlemci, Elektronik Tablolama, Sunu Hazırlama, İnternet ve E-posta Yönetimi konularında bilgi sahibi oldular.


 Kurslarımıza devam ederek, her modül sonunda yapılan modül değerlendirme sınavlarını ve kurs sonunda yapılan genel değerlendirme sınavını başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz ‘MEB onaylı 160 saatlik BİLGİSAYAR KULLANIMI (BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ - OPERATÖR) Sertifikası’ almaya hak kazanacaklardır” dedi. Kurs öğreticisi Kemal IŞIK:” Vatandaşlarımızın hem günlük yaşantımızın vazgeçilmezlerinden olan bilgisayarların kullanımını öğrenmeleri, hem de bilgisayarla ilgili işlemlerini kendi başlarına hızlı bir şekilde yapabilmelerini amaçlanan kursumuz, büyük ilgi görüyor.


Kursa katılan vatandaşlar sertifikaları, devlet memurluğu için yapılan sınavlarda aranan nitelikler için gerekli olan bilgisayar sertifikası ve özel sektörler içinde ihtiyaca cevap verdiğini söyledi. Bundan sonraki hayatlarınızda aldığınız belgelerin faydalı olmasını diliyorum”dedi. Erkek kursiyerlerden Muhammet HAYIRLI; “Kursa devamlı geldiğini kısa sürede bilgisayar konusunda çok şey öğrendiğini anlattı. Bilgilerini pekiştirdiğini, bilgisayar hakkında bilmediklerini öğrendiğini söyledi. Kurs öğretmenlerine teşekkür etti”.

Editör: TE Bilisim