www.tosyahaberleri.com  
                     Tosya halkının, ülkemizin ve tüm Türk ve İslam aleminin Berat Kandili'ni kutlar, hayırlara        vesile olmasını dileriz”

                          Sedat Ağacıkoğlu&Alaattin Keşoğlu




TOSYA KAYMAKAMI MEHMET TÜRKÖZ’ÜN BERAAT KANDİLİ MESAJI.

Mübarek Ramazan ayının müjdecisi, Beraat Kandilini idrak edecek olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşandığını belirten Kaymakam Türköz,mesajında şu ifadelere yer verdi:

 İnsanlar arasındaki birlik,beraberlik ve kardeşlik duygularını attırmaya vesile olan bu gibi gün ve geceleri; kendimizi yenilememiz,geçmişimizi muhasebe etmemiz geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz  için  büyük  bir  fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

 Toplumumuzda mukaddes gün ve gecelere büyük önem verilmektedir. Yoksulları gözetme, yardıma muhtaçlara el uzatma ve paylaşım bu mübarek gecelerde daha da ayrı bir önem kazanmaktadır. Manevi huzurun, birlik ve beraberlik duygularının, sosyal dayanışma ve kaynaşma özelliklerinin doruğa çıktığı kandil geceleri; ailemize, toplumumuza, bütün insanlığa ve en önemlisi Yüce yaratana karşı sorumluluklarımızı hatırlamamız için büyük bir fırsattır.

 Bu duygu ve düşüncelerle, idrak edeceğimiz Beraat Kandili'nin insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını diliyor, bütün Tosyalı vatandaşlarımızın Beraat Kandillerini canı gönülden kutluyorum.’’



BAŞKAN ŞAHİN'İN BERAT KANDİLİ MESAJI

Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Tosya Belediye Başkanı Kazım ŞAHİN, “Mübarek Ramazan ayının müjdecisi olan  gecede, hatalardan, günahlardan temizlenme, hayırlı ve yararlı işleri daha da arttırma zamanıdır” dedi. Başkan ŞAHİN mesajında, “Dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma duygularının doruk noktasına ulaştığı zamanlardan birisidir üç aylar. Bu aylarda hatalardan, günahlardan temizlenme, hayırlı ve yararlı işleri daha da arttırma zamanıdır.
Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim. Aramızdaki dargın ve küskünlükleri kaldıralım. Birbirimize sevgi ve saygı ile yaklaşalım. Etrafımızı saran düşmanlıklara karşı birlik ve beraberlik içinde olalım” ifadelerine yer verdi. Tosya Belediye Başkanı ŞAHİN, “Birlik ve beraberliğin duygularının tüm insanların gönlüne dolması dileği Tosya halkının, ülkemizin ve tüm Türk ve İslam aleminin Berat Kandili'ni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.


Editör: TE Bilisim