Kaynak:İnebolu Postası

İnebolu Belediyesi'nce düzenlenen organizasyon ile, Umre'ye gitmek isteyip maddi durumunun yetersizliği nedeniyle gidemeyen vatandaşlara Umre kapısı açıldı.

Öncelikle talepler toplandı. Yapılan 42 başvuru içerisinden 1 engelli kontenjanı ve 9 kişi kura sonucu belirlendi.

İnebolu Belediye Sinema Salonu'nda düzenlenen kura töreninde konuşan Belediye Başkanı Engin Uzuner, bu organizasyonun içinde ukte olduğunu, 2009 yerel seçimleri sonrası gerçekleştirmek istediğini ancak belediye bütçesinin yetersizliği nedeniyle gerçekleştiremediklerini söyledi.

Uzuner, şöyle konuştu: "Benimde her yıl bir aileyi Umreye gönderip onların dualarını almak aklımda vardı. 2014 seçimleri sonrası sizlerin desteğiniz ile yine bu makama layık olduk. Oy verenden vermeyenden Allah razı olsun. Bu dileğime bu düşünceme 2014 yılı olarak hayırlısıyla başladık. 1 kişi dedik para bulduk Allah razı olsun 10 kişiyi göndereceğiz. Toplam 44 kişi başvurdu 12 tane şartlara uymayan var şartlar içerisin de 5 yıl ikamet şartı var artı bunu yapmamızın amacı dar gelirlilerin de Cenabı Allah'ımın o güzel kutsal topraklarında gitsin görsün isteyip de gidemeyen o toprakları yad edemeyen Allah'ına Peygamberi ne dua edemeyen insanları göndermek. Dar gelirli şartına uymayanları eledik. Geriye 32 kişi kaldı bir tanesi engelli olarak kontenjan dışı var 9 kişi kura ya tabi olacak."

ÜCRETSİZ GÖNDERİMLER SÜRECEK

Ücretsiz Umre gezisi organizasyonlarının devam edeceğini belirten Başkan Uzuner, şöyle konuştu: "Bu yıl gidecek olan 10 kişi ama şunu bilin ki biz 2015 yılında Mart ayı içerisinde, eğer kontenjan dolarsa Nisan ayı başı gibi yeniden ücretsiz Umreye göndereceğiz. 2015 yılı içerisinde  bu defa 15 kişi her yıl kişi sayısını 5 ila 10 kişi artırarak 5 yıl boyunca gücümüz yettiğince imkanlar dağilinde göndereceğiz. Biz bu vatandaşların masraflarını belediye bütçesinden ödemiyoruz. Bu parayı kendi imkanlarımızdan, bağışlarımızla karşılıyoruz. İnşallah sizde gidip bizim için belediyemiz için dua edersiniz. kimse üzülmesin mutlak ilahi adalet ne derse gideceksiniz"

5 YILDA 300 KİŞİ

Hedefinin 5 yılda 300 kişiyi ücretsiz Umre'ye göndermek olduğunu belirten Başkan Uzuner, şöyle konuştu: "Benim hedefim 5 yıl içerisinde 300 kişiyi oraya gönderip kutsal topraklarda dua etmenizi sağlamak. Artı bazı dedikodular duyuyoruz İnebolu gibi yerde nasıl gönderecek, parayı kim verecek, nasıl verilecek diye. Sizlere şunu söylüyorum girdiğimiz her işten alnımızın akı ile çıktık. Burada da sizin harcayacağınız para sadece ve sadece orada Mekke de Medine de gezerken eşinize dostunuza kendi ailenize evinize alacağınız eşantiyon ve hediyelerdir. Diğer tüm masraflarınız sabah akşam yemeğiniz, yol masrafınız, her şeyiniz biz tarafından karşılanacak."

Editör: TE Bilisim