SEDAT AGACIKOĞLU

KASTAMONU(İHA) – Tosya belediyesi tarafından yaptırılıp hizmete sunulan modern semt pazarının hizmete açılması sonrasında ilçe esnafı pazar yerinin taşınmasına tepki göstermiş idi. Esnaf pazar yerinin taşınması sonrası çarşının canlılığını yitirdiğini ve işlerinde sıkıntı yaşadıklarını ve çözüm bulunması için ilgili makamlara talepte bulundular.

 Belediye başkanı Kazım Şahin gelen talepler doğrultusunda Elbise pazarının eski sebze pazarı yerine getirilebileceğini fakat buna vatandaşın karar vermesi gerektiğini söyledi. Bunun içinde Belediye tarafından ilk defa yapılan bir uygulama ile anket yaptırdı. Zabıta tarafından tek tek vatandaşa sorularak haftanın belli günlerinde Elbise Pazarı'nın Belediye düğün salonu karşısında bulunan yere taşınmasını sordu.

 Başkan Kazım Şahin yaptığı değerlendirmede '' Elbise pazarının taşınması konusunu anket yoluyla belirlenecek. İlk etapta pazar yeri olarak inşa edilen ancak daha sonra verimli kullanılamadığı için yeni pazar yerine taşınan sebze pazarının sonrasında esnaf sıkıntı yaşadı. Bu duruma çözüm bulmak için eski sebze pazar yerinin elbise pazarı olarak kullanılması yönünde tekliflerin geldiği son durumuna vatandaş karar verecek'' dedi.



Editör: TE Bilisim