Tosya Belediyesi meclis salonunda Belediye Başkanı Kazım Şahin başkanlığında düzenlenen toplantıya, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Gümüş, Tosya Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Niyazi Çil, Belediye Veteriner Hekimi Sıtkı Danacı ve çok sayıda esnaf katıldı. Market, lokanta ve kasap esnaflarının katıldığı toplantıda ilçemize dışardan getirilip satılan et ile ilgili ihbarların olduğu dile getirilirken, zabıta amirliği yetkililerince 24 saat iş yerlerine denetimlerde bulunulacağı belirtildi. Kaçak, mühürsüz, asılsız evrakları olan, hijyenik şartlarda kesimi yapılmamış ve doğru ambalajlanmamış et ve et ürünlerinin alımı ve satımı ile ilgili her türlü cezai müeyyidenin de hızlıca yapılacağı kaydedilirken, adli sürecin de usulsüz ürünlerin satımı durumunda başlayacağı açıklandı. 24 saat boyunca gıda denetim komisyonu tarafından incelemelerin de yapılacağı önümüzdeki süreçte haberli ya da habersiz olarak ilgili birimler iş yerlerinde incelemelerde bulunacak.


Yapılan toplantıdan dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren ilçe esnafı ise Belediye Başkanı Kazım Şahin’e hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederek geçmiş dönemlerde kontrolün olmadığını, ilgili birimler tarafından alım, tüketim ve satım sürecinin kontrol altında tutulması gerektiğini belirttiler.


Belediye Başkanı Kazım Şahin yapılan toplantıda hiç kimsenin vatandaşa usulsüz ürün satamayacağını ve buna engel olacaklarını belirterek; “ Özellikle dışardan ilçemize getirilmek suretiyle satılan etin kesim raporunu bütün esnafımız dikkatle ve titizlikle incelemeli. Olumsuz durumlarda vatandaşımız ve esnafımız da bizi bilgilendirerek gereken önlemin alınması konusunda bize yardımcı olmalıdır. Sağlık raporu olan , resmi kurallar çerçevesinde kesilmiş, hijyenik bir şekilde ambalajlanmış, nakil şartları ve süresi uygun olan, mührü okunan etlerin alımı ve satımı konusunda esnafımızı sık sık denetleyeceğiz. Kaçak et giriş ve çıkışlarına asla izin verilmeyecektir” dedi.


Et ve et ürünleri hakkında bilgi ve belgeyi vatandaşlar esnaflardan da isteyebilecek.

Editör: TE Bilisim