Tosya Belediyesi Su ve kanalizasyon İşleri Müdürlüğü son günlerde vites büyüttü. Bir yandan Eceoğlu mevkiindeki tüm fosseptik kuyularını devre dışı bırakmak için çalışlarına devam eden ekipler bölgedeki yan kanal bağlantıları için de kolları sıvadı. Aynı zamanda tüm su depolarında yeni bir sinyalizasyon sistemini devreye sokmaya hazırlanan ekipler her gün belirli aralıklarda ilçedeki tüm su depolarını yerinde kontrol ederek Tosyalıların temiz ve kesintisiz suya ulaşmalarını sağlıyor. Geçtiğimiz gün yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü ve aynı zamanda Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Çil devamlı olarak yapılan denetimlerle elektrik ve su zayiatının önüne geçildiğini açıkladı.

Kayıp ve kaçak suların önlenmesine yönelik Ar-Ge projeleri geliştirdiklerini kaydeden Çil, kablosuz haberleşme sistemi ile su kuyularından depolara deplase edilen suyun taşmasını önleyerek hem insan gücünden hem de su ve elektrik sarfiyatından tasarruf sağlanacağını belirtti.

Önümüzdeki günlerde devreye girecek olan yeni sistemle birlikte Tosya’nın yılın 12 ayı su sıkıntısı çekmeyeceğini ve son yapılan çalışmalarla da ilçenin 50 yıllık su ihtiyacının karşılandığını kaydetti.

Birim Müdürü Niyazi Çil gece gündüz, kar kış demeden çalışan ve su olgusunu sıkı bir şekilde denetim altında tutan personeline de teşekkür etti.

Editör: TE Bilisim