İnebolu Belediyesi, 2016 yılının Mart ayında 14 günlük 2. Ücretsiz Umre Yolculuğu Programı kapsamında 20 kişiyi ücretsiz umreye gönderecek.

Umreye gidecek olan için İnebolu Belediyesi Sinema ve Çok Amaçlı Toplantı Salonunda kura çekimi yapıldı. İnebolu Belediyesince ücretsiz umre ziyaretine gidebilmek için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne toplam 49 kişi müracaatta bulundu. Komisyon tarafından müracaatta bulunanların başvuru formlarında yapılan tetkik neticesinde toplam 49 kişiden 8 kişiye ait müracaatın istenilen şartları taşımadığı için kuradan çıkartıldı. Komisyon tarafından yapılan değerlendirme neticesinde istenilen şartları taşıyan toplam 41 kişiden bir kişi kontenjan olarak ayrı tutularak, 40 kişi içinden 19 kişilik umre kurası çekildi. Çekilen kurayla 2. Ücretsiz Umre ziyareti için 1 kontenjan, 2 çift (4 kişi) ve 15 tek kişi ile toplam 20 şanslı vatandaş belirlendi. Kuradan çıkan vatandaşlar, 2016 yılının Mart ayında 14 günlük umreye gitmeye hak kazandı.

İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, dar gelirli vatandaşların ücretsiz umre ziyaretine göndermeyi çok istediğini belirterek, “2009 yerel seçimleri öncesinde içimde böyle bir düşünce hep vardı, her yıl bir aileyi umreye göndermekti. Geçen sene Mart ayında çok şükür 10 kişiyi kutsal topraklara gönderdik. İkinci defa bunu gerçekleştirmek için bugün buradayız” dedi.

İnebolu Belediyesince ücretsiz umre ziyaretine gidebilmek için İnebolu Belediyesine toplam 49 kişinin müracaatta bulunduğunu söyleyen Başkan Uzuner, “Komisyon tarafından müracaatta bulunanların başvuru formlarında yapılan tetkik neticesinde toplam 49 kişiden 8 kişiye ait müracaatın istenilen şartları taşımadığı görülmüştür. Umre başvuruları için bazı şartlar koyduk. Bunu yapmamızın amacı dar gelirli vatandaşlarımızın da cenabı Allah’ın o güzel kutsal topraklarını gitsin görsün, isteyip de gidemeyen o toprakları yad edemeyen Allah’ına Peygamber’ine dua edemeyen insanları gönderebilmek bu yüzden dar gelirli şartına uymayanları eledik. Geriye kalan 41 vatandaşımız kuraya tabi oldu. İlçemiz mahallelerinde ikamet eden, daha önce hiç hac ve umre ziyareti gerçekleştirmemiş, dar gelirli vatandaşlarımızdan 20 vatandaşımızı 2016 yılı Mart ayı içerisinde ücretsiz olarak İnşallah Umre ziyaretine göndereceğiz. Şimdiden buralara gidecek kardeşlerimizin ibadetlerini ve ziyaretlerini Cenab-ı Allah kabul etsin. Her geçen yıl ücretsiz Umre ziyareti programlarımızı kişi sayısını artırarak gücümüz yettiğince imkanlar dahilinde Allah nasip ederse İnşallah kutsal topraklara göndereceğiz. Ücretsiz Umre ziyareti yapacak kardeşlerimiz pasaportları ve özel harcamaları dışındaki bütün masraflarını biz karşılayacağız, hiçbir şekilde masraf yapmayacaklardır. Seçilecek tüm vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim