HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu'nun Tosya ilçe Belediye Başkanı Kazım Şahin son günlerde köy muhtarları ve imamlar hakkında Tosya dışında yaşayıp sahte isimlerle Facebook üzerinden yaptıkları yorum ve açıklamalara cevap verdi.

Doğramacı Otel’de yapılan toplantıya Başkan Kazım Şahin, Başkan Yardımcısı Ali Mutlu, Ak Parti İlçe Başkanı Metin Ekşi, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, Tosya Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Halim Koçak, Köy Muhtarları Derneği Başkanı İhsan Koçgözlü ile tüm mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Başkan Şahin konuşmasına muhtarlar ve imamların arasında bir sıkıntı olmadığını muhtarların imamların bu ülkede en ulvi görevi yürüttüklerini belirterek imamlar ve muhtarlar üzerinden ortalığı karıştırmaya çalışan ve nifak tohumları saçan herkesi kınıyorum diyerek başladı.

 “Kaymakam Deniz Pişkin Tosya’nın tüm köylerini ziyaret etti”

“Kaymakam Deniz Pişkin ilçemiz için bir şanstır diye düşünüyorum. Göreve başlayalı bir yıl olmamasına rağmen 54 köyü ziyaret etti. Yaptığı bu köy ziyaretlerinde sorunları yerinde inceledi. Daha sonra yapılan yıl sonu toplantısında yapılanlar ve incelemeler karşılıklı olarak tüm birim amirleriyle konuşuldu tartışıldı. Tam bu esnada sıra ilçe müftümüz Eyyup Demir’e gelince bazı arkadaşlarımızın düşüncelerini ifade ettiği bir an yaşandı.

Tabi konuşulanlar farklı taraflara çekilince araya senin dernek, benim dernek, senin sendika benim sendika gibi peş peşe açıklamalar ile sanki böyle sarı arının inine çomak sokarcasına imamlarla özellikle de köy muhtarlarımızın arasında bir nifak tohumu ekilmeye çalışıldı. Halbuki ben oradaydım muhtarlar da biz kardeşlerimiz, abilerimiz kamu görevlisi, imamlar da biz canımız ciğerimiz yani muhtarların imamlara karşı bir garezi veya kötü hisleri bu düşünülemez bile. Sonrasında da dernekler sendikalar müftü beyin başkanlığında niyetin bu olmadığı imamlar bizim kardeşimiz, en kutsal görevde olan arkadaşlarımız bizim bir sorunumuz yok denildi. Bunu sürdürmenin de bir faydası yok buradaki din çalışanları arkadaşlarımızın amiri var müftü bey ve Kaymakam bey bu toplanılır burada çözülür bunu her gün yeniden arka arkaya basın açıklamaları yapmanın anlamı yok. Kaşıyın bakalım beyler kaşıyın! Bunu yapanlar da Tosya dışında yaşayan kepçeyle karıştırır gibi Tosya’yı karıştırmak isteyenlerdir. Bu toptan bizim din çalışanlarıyla aramızdaki huzuru bozacak canımızı sıkacak hassas bir konu. Buna hiçbirimiz meydan vermemeliyiz ve bu konuyu da artık kapatmalıyız” dedi.

Editör: TE Bilisim