HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) –Tosya Kaymakamlığı ve Tosya Belediyesi arasında Türkiye’de bir ilk olarak köy yollarının bakımı ve içme suyu hizmetlerinin Tosya Belediyesi tarafından yürütülmesine ilişkin protokolün imzalanmasının hemen ardından Tosya Belediyesi yaz mevsimi başında kolları sıvayarak oldukça büyük bir alanda zemin hazırlama ve soğuk asfalt serme işlemleri gerçekleştirdi.

 Aynı gün içerisinde hızlıca Kınık, Bayat ve Sevinçören, köy yollarında yapılan zemin hazırlama ve astar işlemlerini gerçekleştiren ekipler soğuk asfaltla üst yapı kaplama çalışmalarını tamamlayarak bir gün içinde 3 farklı köy yolunun asfaltla kaplamış oldu.

 Kısa sürede zemin hazırlıklarını tamamlayan ve hava sıcaklıklarının uygun seviyelere çıkmasıyla birlikte de asfalt atımına başlayarak bölgedeki olumsuzlukları gideren ekipler oldukça sağlıklı bir üst yapının halkın hizmetine sunulduğunu belirtti.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Niyazi Çil ile birlikte yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek; “Yolun bir an önce bitmesi ve hizmete açılması için gerekli tüm operasyon el kabiliyetimizi burada kullanacağız. Köyde yaşayan vatandaşlarımızın ulaşımda yaşadığı zorlukları atlatmaları ve daha rahat bir ulaşımı elde etmeleri için geçtiğimiz günlerde Tosya Kaymakamlığı ile yaptığımız sözleşmede yer alan tüm köy yollarını vaktinde bitirmek için sona yaklaşmış bulunuyoruz. Ayrıca önümüzdeki günlerde şehir merkezinde sıcak asfalt çalışmalarımız başlayacak” dedi.
Editör: TE Bilisim