Haber
VEDAT YUNUS İKİZOĞLU -KASTAMONU

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, D-100 Karayolunda sürekli kazaların yaşandığı ve son üç günde 3 kişinin ölümüne sebebiyet veren Çankırı Kavşağının 5 yıldır projesinin tamamlanamadığı için Karayollarına tepki gösterdi. Ayrıca Başkan Şahin, “Artık vatandaşların tepkisi yüzünden cenaze törenlerine bile katılamıyoruz. Üç tane bölge müdürü değişti ama hala bir kavşağın projesi hazırlanamadı” dedi. 

  2013 yılının 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu değerlendirme toplantısı İl Genel Meclisi salonunda gerçekleştirildi. Koordinasyonda yatırımcı kurumlar, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

  BÖLGE MÜDÜRÜNE KAVŞAK TEPKİSİ

  Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar’ın Koordinasyonu bilgilendirmesinin ardından Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin söz alarak, “Tosya’da D-100 Karayolunda Çankırı kavşağı bulunuyor. Fakat yetersiz gelen bu kavşağın projesini 5 yıldan beri bitiremedik. Bu kavşak projesinde 3 bölge müdürümüz değişti ama proje hala aynı, hiçbir değişen yok. Bu yılda bu kavşağın projesinin tamamlanamayacağını kendi ağzınızla söylüyorsunuz. Burada son bir haftada yaşanan trafik kazalarında 3 ölü, 7 ağır yaralı olarak biz yolumuza devam ediyoruz. Ülkemizin her yeri önemli ama burada vatandaşlarımız hayatlarını sürekli kaybediyor. Artık halkın tepkisinden dolayı cenaze merasimlerine katılamaz hale geldik. Artık el insaf yahu. Bu kavşağın acilen bitirilmesini istiyoruz. Kavşak yetersiz ve ihtiyaca cevap vermediğini siz gelip inceleme yaptığınız kendiniz söylediniz” şeklinde tepki gösterdi.

  O ZAMAN SÜRÜCÜLER HIZLI GİTMESİN

  Bunun üzerine Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar, vatandaşların bu güzergahta hızlı gitmemesi gerektiğini ve yavaş gitmeleri durumunda kaza olmayacağını ifade ederek, “Burada hız kontrolleri yapılması gerekiyor. Kavşağın yetersiz olduğunu düşünmüyoruz. Vatandaş, buradan geçerken biraz dikkat edecek” şeklinde cevap verdi.

  NEDEN HEP BU KAVŞAKTA KAZA OLUYOR

  Ardından Vali Erdoğan Bektaş, Karayolları Bölge Müdürü Sami Uyar’a tepki göstererek, şunları kaydetti: “Neden sadece bu kavşakta kaza oluyor. Başka güzergahta olmuyor. Sürücü aynı sürücü, yine uykusuz yine yorgun sürücü. Ama bu kavşağı geldiğinde kaza yapıyor. Burada tedbirleri arttıracağız. Kontrollerimizi sıklaştıracağız. Bu iş böyle gitmez. Buna acilen bir çözüm bulmamız gerekiyor. Son günlerde yine bir gevşeme var galiba”




Editör: TE Bilisim