Türkiye Harp Malulü Gaziler,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği  Temsilcileri Emekli Hakim Albay Ali Cesuroğlu, Gazi Berat Satıoğlu ve bazı Dernek yöneticileri hafta sonu Tosya’yı ziyaret ettiler.

Tosya Kaykamı Mehmet Türköz’ü ilk olarak ziyaret eden Dernek temsilcileri dernek çalışmaları hakkında Türköz’e bilgi verdiler. Kaymakam Türköz’de ziyarette yaptığı konuşmada bugünleri Şehitlerimize ve Gazilerimize borçlu olduğumuzu söyledi. Daha sonra Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ile bir araya gelen dernek temsilcileri ilçede kurulucak olan şube için destek istediler. Dernek şubesi kurulması konusunda her türlü desteği vereceklerinin sözünü veren Tosya Belediye Başkanı  Kazım Şahin ayrıca derneğin basın açıklamasını Belediye Meclis salonunda okudu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin basın açıklamasını Şehit Aileleri ve Gazilerin huzurunda okuyan Başkan Şahin şunları söyledi; "05 eylül 2011 tarihinde Ankara Ahmet Taner Kışlalı spor salonunda yapılan BDP'nin ikinci olağan kongresinde bölücü terör örgütünün sözde marşı çalınarak asker, polis, imam, yaşlı, kadın, çocuk demenden insanlarımızı katleden eli kanlı teröristlerden öldürülenlere saygı duruşunda bulunulmuştur.

Ayrıca bu kongrede eli kanlı bebek katili Öcalan'a övgüler dizilerek ülkemizdeki terörün çözümünde terörist başının muhatap alınması istenmiştir. Başkent Ankara'da siyasallaşan terörün sözcüleri kin kusarken kaderin cilvesi aynı anda şehit dilen askerlerimizin cenaze töreni yapılmakta, akşam saatlerinde polisimiz ve eşi şehit edilmiştir. Ülkemizin Üniter yapısını değiştirme niteliğinde olan demokratik özerklik talepleri tekrar yüksek sesle dile getirilerek Şehitlerimizin kemikleri tekrar sızlatılmıştır. Bu olay şehit aileleri ve malul gazilerimiz derinden üzmüştür.
Terörle mücadele Kanunu'na idam cezası tekrar getirilmeli, infazlar başta eli kanlı bebek katili olmak üzere derhal yapılmalıdır. Siyasallaşan terörün uzantılarının eli kanlı teröristlerden hiç farkı yoktur. Bunlara karşı cezalar etkin bir şekilde uygulanmalıdır. Zaman ve mekan tanımadan teröristler inlerinde imha edilmelidir.

Terörün baskısı altında olan vatandaşlarımıza devlet şefkat ve gücünü göstererek masum vatandaşlarımızın terör örgütünün boyunduruğundan kurtarılmalıdır. Devletin tüm organları teröre karşı etkin mücadele metotlarını uygulamalıdır”

Türkiye Harp Malulü Gaziler,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği  Temsilcileri Emekli Hakim Albay Ali Cesuroğlu, Gazi Berat Satıoğlu ve bazı Dernek yöneticileri Tosya’daki ziyaretleri İlçe Askerlik Şubesi ve İlçe Emniyet Amirliği ile sona erdi.

Kastamonu / Gürkan YILMAZ

Editör: TE Bilisim