Haber:Sedat Ağacıkoğlu
İHA-Tosya

Tosya’nın merkezinde sayıları gün geçtikçe artan ve vatandaşlarla iç içe yaşayan başıboş köpekler vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor. Tosya’da soğuk kış günlerinde yiyecek bulmak için şehir merkezinde sürüler halinde gezen sokak köpekleri ilgisizlik yüzünden aç ve susuz kalıyor.

 Bazı vatandaşlar akşam saatlerinde yolda yürürken sokak köpeklerinin kendilerine saldırdığını iddia ederken vatandaşlara saldıran başıboş köpeklerin yetkililer tarafından toplanması gerektiğini belirtiler.Özellikle Toki'de yaşayan vatandaşlar sokak köpeklerinin aç ve susuz kaldıklarını bu nedenle insanlara saldırdıklarını, nereden ve ne zaman çıkacağı belli olmayan sokak köpekleri için bir önlem alınmasını, bu konuda yetkili kurumları göreve davet ettiler.

Başıboş köpekler Tosya halkını tedirgin ediyor, aileler çocuklarını okula yada sokağa oynamaya göndermekten korkar oldular.



Tosya caddelerinde,Cumhuriyet meydanında, özellikle mahalle araları sabahın erken saatlerinde boşıboş köpeklerin istilasına uğruyor. Köpekleri görünce yollarını değiştirdiklerini belirten vatandaşlar, başıboş köpeklerin okul giriş ve çıkışlarında çocuklara zarar vermelerinden korktuklarını ifade etti.

Bu duruma sessiz kalmayan Belediye Başkanı Kazım Şahin yaptığı açıklamada '' Başıboş köpekler için belediye olarak Köpek Barınak merkezi çalışmalarına hız verdik.Konuyla ilgili olarak ilgili kurumlarla görüşerek başıboş köpekler için barınak yapılacaktır.Özellikle son günlerde başıboş köpeklerin belediye tarafından zehirlenerek telef edildiği yazılmaktadır.Bunlar asılsız söylentiler olduğunu ifade etmek isterim.Bizler Hayvan Severler Derneği ile sürekli irtibat halinde olup bu konuya çözüm bulmak için çalışıyoruz.Vatandaşlarımız şunuda bilmelidir ki bu başıboş köpekler komşu il ve ilçelerden kamyonlarla getirilerek ilemiz yakınlarına salıverilmektedir.Bu durumu gören vatandaşlarımızın acil olarak belediyemize telefon ederek ihbar etmelerine istiyoruz.Öncelikle bu soruna çare bulmalıyız''dedi


Editör: TE Bilisim