Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirdiği toplantıyı takip eden Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, yıllardır yapılmasını beklediği yol için Bakan Elvan’dan talepte bulundu.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Karayolları Bölge Müdürlüğünü Tosya’da sabıkalı kavşak şeklinde nitelendirdiği Çorum ve Çankırı kavşağı konusunda bir şey yapmamakla suçlayarak, Bakan Elvan’dan kavşağında düzenlenmesini istedi.

Başkan Şahin, “Sayın Bakanım, Tosya’da sürekli kazaların yaşandığı Çorum ve Çankırı kavşağı konusunda son derece mağduruz. Burada sürekli kazalar yaşanıyor. Defalarca Karayolları Bölge Müdürümüze talebimizi ilettik. Ama yıllardır bu konuda bir adım atamadık. Burada sürekli kazalar oluyor ve ölümler yaşanıyor. İnsan hayatı bu kadar değersiz mi? Bir kavşak kaç yıldan beri düzenlenemez mi? Her seçimde halkımıza söz veriyoruz ama bir türlü bu sözü yerine getiremedik. Sürekli bize sorun yok, yapılıyor, halledeceği diyorlar ama yıllardır bir adım dahi atılamadı. Artık biz, Çorum ve Çankırı kavşağı konusunda Bölge Müdürlüğümüzden veya Bakanlığından somut bir adım görmek istiyoruz. Burada bir kaza daha yaşanırsa, bir can kaybı daha olursa bunun hesabını veremeyiz” dedi.


Bakan Elvan, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ile Tosya’dan gelen bir gurubun yol konusundaki taleplerini dinledikten sonra Ankara’ya gitmek üzere Kastamonu’dan ayrıldı.

Vedat İKİZOĞLU / İHA

Editör: TE Bilisim