Trafik Haftası kapsamında Kastamonu ili Tosya ilçesin ’de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor

1-7 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası dolayısıyla hafta boyunca etkinlikler düzenlendi. Trafik Haftası nedeniyle İlçe Müftülük Konferans salonunda yapılan öğrencilere yönelik trafik bilgilendirme semineri sonrasında Trafik Kazası Kurtarma operasyonu düzenlendi.

İlçe Trafik Şubesi müdürlüğü ve Tosya Belediyesi İtfaiye ekiplerinin birlikte düzenlediği Trafik kazası kurtarma operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Trafik kazasında araç içinde bulunan yaralı bir kişi önce itfaiye ekipleri kurtarma ekibi tarafından araç içinden çıkarılacak duruma getirildi daha sonra 112 Acil servis ilk yardım personeli tarafından kaza yerinde ilk müdahale yapılarak ambulansla Hastaneye nakli yapıldı.

Trafik haftası nedeni ile yapılan sergi programına ve kurtarma tatbikatına Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Garnizon Komutanı Per. Yzb. Mesut Kahraman, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Himmet Polat, İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz, Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Mehmet Türköz ‘’ Her yıl yaşanan trafik kazalarına binlerce insanın kurban gittiğini ifade ederek, “Küçük bir hata ve dikkatsizlikten kaynaklanan trafik kazalarında binlerce insanımız hayatını kaybetmektedir. Trafikte trafik kurallarına uyulması ve emniyet kemerinin önemini, eğitimlerle sürücülere anlatmamız gerekiyor.” dedi.








Editör: TE Bilisim