SEDAT AĞACIKOĞLU 
  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yaşayan bir arkadaşını ziyarete gelen Amerikalı Michael, arkadaşının ve ailesinin hayatından etkilenerek İslam dinini seçti. Düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman olan Michael, Mikail adını aldı. 
  Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yaşayan Emel Kırıcı, rehber olarak gittiği Amerika’da bir arkadaşının aracılığıyla Michael ile tanıştı. Daha sonra birbirlerini seven çift, Michael’in Türkiye’yi ve Müslümanlığı merak etmesi üzerine Tosya’ya geldi. Burada arkadaşının ailesi ve yaşamından etkilenen Michael, Tosya Müftülüğü’nde yapılan ihtida töreni ile Müslüman olarak Mikail adını aldı.
  Amerika’da Michael ile tanışıp konuşmaya başladıklarını belirten Emel Kırıcı, “İyi anlaştık, birbirimizi sevdik. Türkiye’yi görmek istedi, hayatımı, ailemi ve yaşamımı merak etti. En büyük hayali Türkiye’yi ve Tosya’yı görmekti. Türk milletinin ve Tosya insanının örf ve adetlerini yerinde yaşamak ve görmek için ilçeye geldi. Bizleri tanıdıkça Müslümanların iyi kalpli olduğunu gördü. Kendisi de Müslüman olmak istedi” diye konuştu.
  Tosya Müftülüğü'nü ziyaret eden Emel Kırıcı ve ablası; Michael’in kendi hür iradesiyle İslam dinini kabul etmek istediğini söyleyerek, gerekli dini işlemlerin yapılmasını istediler.

  MİCHAEL'İN MÜSLÜMAN OLMASININ ARDINDAN NİKAH MERASİMİ DE YAPILDI
  Tosya Müftüsü Basri Bektaş yaptığı konuşmada, "1 yıl içinde Tosya’da 3 ihtida töreni düzenleyerek 3 kardeşimizin İslamiyet’i seçerek Müslüman olmalarına şahit olduk. Bu kardeşimizden önce bir Rus vatandaşı bir de Gürcistan vatandaşı kardeşimiz Müslüman oldu. Bu mübarek günlerde Michael kardeşimiz kendi hür iradesi ile Müslüman olmak için müftülüğümüze müracaat etti. Bizler de müftülük makamında Hüseyin Büyükyağcı ve Ayhan Devrez hocalarımızın da şahitliği ile önce ihtida merasimi ve daha sonra da resmi nikahları olduğundan ancak İslam’a göre Müslüman kızın gayrimüslim bir erkekle evlenemeyeceğinden dolayı Mikail’in Müslüman olmasından dolayı dini nikah merasimi de yapıldı" dedi.
  İlçe müftüsü Basri Bektaş, misafirlerine Michael'in İslamiyet'i seçerek Müslüman olması hakkında kısa bilgi verdi. Müftü Bektaş tercüman vasıtasıyla, “Michael aslında din değiştirmiyor. Aslına, özüne dönüyor. Çünkü bizim inancımıza göre her doğan İslam fıtratıyla doğar, sonra asıl fıtratından bir vesile ile sapar veya saptırılır. İşte bugün fıtrata dönme günüdür” dedi.







     


Editör: TE Bilisim