Yeni müftüler kararnamesi ile Tosya'ya atanan Başpınar, Alanyada kaldı. Tosya'da gelecek mi gelmeyecek mi soruları gündemi meşgul ederken, Alınan kararlar sonrası Diyanet İşleri Atama Dairesi Müdürlüğü tayini durdurdu. Atama çıktıktan sonra Başpınar'ın atamayı durdurma talep isteğide Tosya'da ilçe halkı tarafından tuhaf karşılanmıştı.

Durdurma kararının ardından Şimdi Müftü Hikmet Yazıcı'nın atamasının durup durmayacağı yerine başka bir müftünün gelip gelmeyeceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Alanya Medyasında yer alan bir haberi sizlerle paylaşmak istiyoruz.



Yorulduk ama yılmadık
Müftü Başpınar, Yeni Cami'nin restorasyonu sırasında ilk zamanlar yorulduk ama şimdi bakıyorum, turistler akın akın camimizi ziyaret ediyor. Bu da bizi dinlendiriyor dedi

 ALANYA'NIN VİTRİNİ OLDU
Önce Kastamonu Tosya’ya atanan, ardından Diyanet İşleri Atama Dairesi Müdürlüğü tarafından tayini durdurulan Alanya Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, görev süresinde yapılan çalışmaları anlattı. İlk olarak Yeni Cami'nin restorasyonu ile işe başladıklarını söyleyen Başpınar, Bu camimiz Alanya'nın vitrini oldu. Bizi ilk anda yordu ama şimdi turistler akın akın camiyi ziyaret ediyorlar dedi.

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
Camilerde İngilizce, Almanca ve Rusça broşürler de dağıtıldığını belirten Başpınar, Alanya'da toplam 16 cami, 4 de Kur'an kursu yapıldı. Bundan sonraki çalışmalarımızı Alanya için yeni bir dönem olarak kabul ediyorum. İnşallah daha çok çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalarda her şeyden önce Allah'ın izni önemlidir. Bizim inancımız bunu gerektirir dedi.

'Daha güzel hizmet yapma arzusundayız'
Alanya Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, göreve başladığı günden bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 Alanya'da 13 Mart 2007 tarihihnde göreve başladığını hatırlatan Başpınar, o tarihten itibaren hayırsever Alanya halkının katkılarıyla birçok hizmet yapma imkanı bulduklarını söyledi. İlk olarak Yeni Camii'nin restorasyonu ile başladıklarını belirten Başpınar, Bu camimiz Alanya'nın vitrini oldu. Bizi ilk anda yordu ama şu anda yatsı namazına gittiğim zaman görüyorum ki, turistler akın akın camiyi ziyaret ediyorlar dedi.
Camilerde İngilizce, Almanca ve Rusça hazırlanan dörder adet, toplam 12 adet broşür bastırdıklarını ifade eden Başpınar, Gelen turistler bu broşürlerden de alabiliyorlar. İmamlarımıza yabancı dil kursu uygulamasını gerçekleştirdik. İmamlarımızın kendileri daha yeterli hale gelecek. Bizim yapmış olduğumuz bu hazırlıkla en azından turistlere yardımcı olabiliyorlar diye konuştu. 

ALANYA KENDİNİ GÖSTERDİ
Alanya'da toplam 16 cami yapıldığını vurgulayan Başpınar, Bunlardan 3 tanesi merkezde, 6 tanesi beldelerde, 7 tanesi köylerde. 4'ünün açılışı içinDiyanet İşleri Başkanımızı Alanya'ya davet ettik. Bunun yanında da 4 tane Kur'an Kursu inşaatı bitirildi. Toplam Kur'an Kursu sayımız 13 iken, 17'ye çıktı. Yine Kutlu Doğum Haftalarında Alanya'mız kendini gösterdi. Her yönden her programla göz doldurdu. Haftalar dolu dolu geçti. Camiler ve Din Görevlileri Haftası aynı şekilde dolu dolu geçti. Yaz sezonundan önce 2011 yılında aile semineri düzenledik. Müftülüğümüzde Aile ve İrşad Büro'muz var. Ailevi problemler için başvuranlar gelip müftülüğümüzden yararlanabiliyorlar. Yeni sezonda eylül ve ekim ayından itibaren her ay aile seminerleri düzenlenmeye devam edilecek. Bunun yanında hadis dersleri yapıyorduk. Bundan sonra her perşembe günü Nezahat Tokuş Camii'nde hadis derslerini gerçekleştireceğiz. Arkadaşlarımız ekipler halinde köylere gidiyorlar. Vaazlar veriliyor. Köylü vatandaşlarımızla irtibat kuruluyor. Onlarla görüşülüyor. Camilerde programlar yapılıyor. Kadınlar programlardan büyük oranlarda istifade ediyorlar. Çalışan kadınlar çalışma saatleri haricinde Kur'an kurslarında ders görmek istiyorlar. Kur'an eğitimi ve dini dersi almak istiyorlar. İnşallah bu sene Gülser Bulut Kur'an Kursu'muzda önümüzdeki haftadan itibaren çalışan kadınların da katılabileceği isteğe bağlı farklı saatlerde Kur'an kursu eğitimi devam edecek. Pilot Kur'an kursu olarak bu Kur'an kursumuzu seçtik. Önümüzdeki yıl ise bütün Kur'an kurslarımız çalışanlar için de faydalanılabilecek duruma getirilecek diye konuştu.
Kur'an kurslarını fiziki bakımdan iyileştirme çalışmalarının da sürdüğünü aktaran Başpınar, şöyle konuştu:
Bunlardan İzzet Azakoğlu Kur'an Kursu'nu örnek olarak bitirdik. Adeta 5 yıldızlı otel görünümünde ve kalitesinde bir Kur'an kursu oluşturmaya çalıştık. Diğer Kur'an kurslarımızı da yine hayırsever Alanya halkımızın katkılarıyla aynı düzeye getirmeye çalışacağız. Bu çalışmalarımıza izin verildi. Çalışmalarımız bundan sonra daha hızlanmış şekilde devam edecek. Bundan sonraki çalışmalarımızı Alanya için yenibir dönem olarak kabul ediyorum. İnşallah daha çok çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalarda her şeyden önce Allah'ın izni önemlidir. Bizim inancımız bunu gerektirir. O'nun izni olmadan hiç kimse bir şey başaramaz. Alanya halkının da katkıları çok önemli. Biz onlarla beraber daha güzel hizmetler yapma arzusundayız.
Editör: TE Bilisim