HABER : SEDAT AĞACIKOĞLU 

  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yeni açılan Tosya Huzurevini ziyarette bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Altun, Huzurevi Müdürü Rafiye Özbilgin’den huzurevi hakkında bilgi alarak kuruluşun fiziki şartlarını kontrol etti.

Kuruluşun işleyişi, sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili kurum personeliyle tek tek görüşmede bulundu. Huzurevi sakinleriyle yakından ilgilenerek uzun süre sohbet eden Altun, kuruluş şartlarından memnun olup olmadıklarını sordu.

Yaşlıların hiçbir sorunlarının olmadığını ve genel memnuiyetlerini ifade etmeleri üzerine İl Müdürü Mehmet Altun şunları ifade etti; “Tosya Huzurevi Müdürlüğü kasım ayında 82 yaşlı kapasiteli olarak yaşlılarımıza hizmet vermeye başladı. Huzurevimiz şu anda 40 yaşlımıza hizmet vermekte olup, 30 yaşlımız da sırada beklemektedir. Tüm dünya ülkeleri açısından bu bağlamda önemi her geçen gün artan yaşlanma kavramı evrensel bir gerçeklik olarak ortaya çıkmaktadır. İl Müdürlüğü olarak kuruluşumuzda kalan huzurevi sakinlerinin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, toplumla bütünleşmeleri ve toplumla uyumlu olarak yaşamaları konusunda imkânlar çerçevesinde elimizden geldiğince çaba göstermekteyiz. Yaşlı bakımı sosyal devlet anlayışını yansıtan en önemli hizmetlerden biridir. Bunun bilinci içerisinde hizmetlerimize devam ediyoruz.” dedi.




Editör: TE Bilisim