Dün hizmete açılan Merkezin açılış törenine Kaymakam Mehmet Türköz, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Jandarma Bölük Komutanı Yzb. Himmet Polat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Gümüş, Ak Parti İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, PTT Müdürü Davut Zat, Özel İdare Müdürü Mustafa Kayacı, Ziraat Odası Meclis Başkanı Aziz Yiğit, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, Köy ve Mahalle Muhtarları ile çiftçiler katıldı.

Pınarbaşı Mahallesi Mutaflar Çarşısı No.30 da faaliyete başlayan Tosya Ziraat Odası Tarımsal Danışmanlık Merkezinin açılışında bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken; “bu gün açılışını gerçekleştirdiğimiz Danışmanlık Merkezinde bu gün itibariyle 55 sözleşmeli çiftçimiz var. Danışmanlık prosedürüne uygun olarak bu çiftçilerimize öncelikli olmak üzere Odamızda kayıtlı bütün çiftçilerimize hizmet vereceğiz. Öncelikle 2013 yılı içerisinde tarım alanlarında toprak analizlerini yaptırarak İlçenin “Gübreleme Haritası”nı çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz’ de “Yayım ve Danışmanlık Merkezinin açılması, çiftçilerimiz için çok olumlu olacağına inanıyorum. Artık bilgi çağında her şeyi olduğu gibi tarımı da, hayvancılığı da bilinçli yapmalıyız. Bu da ancak eğitim ve yayımla oluyor. Başarılar diliyorum”

 Belediye Başkanı Kazım Şahin; “Böyle bir eğitim ve yayım merkezinin açılmış olması, zaten var olan ihtiyacı karşılayacak olması açısından önemli. Emeği geçenleri kutluyorum ve Tosyalı üreticilerimize hayırlı olsun diyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim