10 Mayıs 1968 Cuma günü yayın hayatına merhaba diyen Açıksöz Gazetesi 48 yaşına girmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyor.

Basın meslek olarak zordur. Çünkü en doğru bilgiyi en tarafsız ve en hızlı şekilde okurlarına ulaştırmak için gece gündüz, yağmur çamur, kar fırtına demeden takip ederek kamuoyunun bilgilendirilmesidir.  Biz Açıksöz Gazetesi olarak 48 yıldır ödün vermeden gece gündüz haber peşinde koşarak hatta bazı haklarımızdan bile feragat ederek dogru ve tarafsız haberleri bugün 48.nci yaşımızı kutlarken siz okuyucularımıza ulaştırmanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz.

Siz okuyucularımızdan aldığımız bu güç ve dinamizmle daha uzun yıllar bu yola devam ederek doğru ve tarafsız haberleri sizlere ulaştırmaya devam edeceğiz.

Tosya’da ise ilk Vasıflı Gazete Unvanını 25.01 2012 tarihinde aldı.  Bu tarihten  sonra Tosya’nın ilk günlük Gazetesi olmanın yanı sıra, Tosya’nın ilk Günlük vasıflı Gazetesi olarak yayın hayatına devam etti. Kimi zaman okurları ile acılı bir haberi paylaşmak zorunda kaldı, kimi zaman ise sevindiren haberleri sizlerle paylaştı. Haberciliğin gereği olarak gerek kazalarda yaşanan üzücü anları, ölümleri, kayıpları duyurdu sizlere , belki en zor olan meslek açısından bu olsa gerek diye düşünüldü bazen. Çünkü olaylara gidip fotoğraflar çekildikten sonra geldiğinizde masanın başına haberi yazmak için oturduğunuzda söylenecek pek bir şey yoktu aslında, içinizde o anı yaşamış, görmüş olmanın burukluğu vardı hep. Habere eklediğiniz her kelimede aklınıza takılan ya sonrası? İdi. Bazen ölen kişinin geride kalan ailesini düşünür, bazen ise geride kalan yetim çocuklar telaşlandırırdı. Bu üzüntünün yanı sıra dikkat etmeniz gereken önemli unsurlardan biride haberi yazarken kullandığınız kelimeler hatta harflerdi. Geride kalanları kırıp dökmemeliydi hiçbir zaman.   Ama unutulmaması gerekende bir gerçek vardı. Yapılan çok değerli bir hizmetti. Hiçbir menfaat gözetmeden yaşanılan olayları sizlere duyurmaktı amaç. Her sütununda ayrı bir emek ile siz değerli okuyucuları ile buluşan Açıksöz Gazetesi,   47 yılını başarıyla , ve “Dünyada Hiçbir Hakikat Kalmasın Nihan sloganıyla” tamamlamış olmanın gururunu yaşıyor.  Şimdi, tekrar tekrar o günleri detaylandırmadan yarım asra varan Açıksöz’lü bir ömre eşlik eden, özellikle müteveffa Açıksöz yazar dostlarını rahmetle anarken, yaşayanlara esenlikler diliyor ve 48. yılımıza girerken , Açıksöz Gazetesi olarak bu serüvende bizleri yalnız bırakmayan okurlarımıza en içten dileklerimizle teşekkür ediyor, aynı inanç ve aynı doğrultuda nice yıllar geçirmeyi temenni ederek , saygılarımızı sunuyoruz.

www.tosyahaberleri.com haber sitemiz Açıksöz Gazetesinin 48.yılını kutlar başarılar diler.

Editör: TE Bilisim