Haber : Sedat AĞACIKOĞLU
İHA-Tosya Muhabiri

Tosya ilçe Jandarma ekipleri tarafından Tosya’da yakalandıktan sonra ülkemizce sığınma talepleri kabul edilen 90’ı Afgan, 2’si İranlı 92 mülteci uluslararası hukuk gereği Tosyalı oldu.

İran sınırından ülkemize girdikten sonra Van’da bindikleri otobüsler ile Avrupa ülkelerine gitmek isteyen 90’ı Afgan, 2’si İranlı 92 mültecinin jandarma ekipleri tarafından Tosya’da yakalandıktan sonra yapmış oldukları iltica talebi Türkiye tarafından kabul edildi.

Sığınma talepleri kabul edilen 92 mültecinin ilgili uluslararası anlaşmalar uyarınca yeni vatanları yakalandıkları yer olan Tosya - Kastamonu oldu.

Kastamonu Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü (AFAD) yetkililerinin Tosya’da ilk müdahaleyi yaptığı mülteciler, sığınma talepleri kabul edildikten sonra Kastamonu’ya getirilerek burada konaklamaya başladılar.

92 mültecinin ilk etapta konaklama, sağlık ve gıda gereksinimlerinin karşılandığını kaydeden Vali Şehmus Günaydın, “Devlet olarak ilk dakikadan itibaren sürecin titizlikle içindeyiz. Yapılması gereken ne varsa yapıldı. 92 mülteciye şehrimizde ikametleri sağlıklı bir şekilde sağlanana kadar devlet olarak kol kanat germeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.





Editör: TE Bilisim