Tosya’ya uzun zaman önce yapılması planlanan, girişimlerde bulunulan ve bir türlü hayata geçirilemeyen Tosya Atıksu Arıtma Tesisi hayata geçiyor.

 

Üzerinde uzun zamandır çalışılan ve ihale aşamasına getirildikten sonra, maliyetinin çok yüksek olması sebebiyle beklemede kalan Tosya Atık Su Arıtma Tesisi, yapım ihalesi için düğmeye basıldı.

 

Son günlerde Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ile Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç’un yoğun temasları neticesinde Tosya Belediyesi ile İlbank Genel Müdürlüğü ve Kastamonu Bölge Müdürlüğü arasında atıksu arıtma tesisi için mutabakat sağlandı.

 

Atık su arıtma tesisi ihalesinin İlbank Genel Müdürlüğü tarafından yapılmasına, denetim, kontrol ve tesliminde Tosya Belediyesi ile birlikte İl Bank tarafından gerçekleştirilmesine, yaklaşık 8 milyon liralık maliyetin yine İl Bank tarafından kredilendirilmesine karar verildiği kaydedildi.

 

Tosya’ya büyük katkılar sağlayacak olan Tosya Atık Su Arıtma Tesisinin hayata geçirilecek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kazım Şahin; “ Tosya Atıksu Arıtma Tesisinin hayata geçirilmesi için tüm resmi yazışmalar, belediye meclis kararı, bilgi ve belgeler, tamamlanmış olup 13 Şubat 2013 tarihi itibari ile İl Bank Kastamonu Bölge Müdürlüğü’ne müracaat edilerek, süreç başlatıldı. Yıllardır kirletilen Devrez Çayı’nın suyuyla yapılan tarım, sebze ve meyvecilik, kirletilen çevre ve tüm önemli sağlık sorunları dikkate alındığında Tosya için hayati önem taşıyan atık su arıtma tesisi projesinin kısa sürede gerçekleşecek olması Tosya’mız açısından heyecan vericidir. Tosyalı hemşehrilerimiz, çiftçimiz, hayvancılıkla uğraşan kıymetli kardeşlerimiz açısından son derece önemli olan arıtma tesisinin hayata geçmesi ile Tosya’mız bir kat daha değer kazanacak. Emeği geçen tüm ilgili ve yetkililere teşekkür ediyor, Tosya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim