TOSYA KAYMAKAMI MEHMET TÜRKÖZ

Kaymakam Türköz, mesajında her alanda başarılı kadınların var olmasının, devletin sosyal ve iktisadi alanda sağladığı kalkınmayı daha da hızlandıracağını belirterek, ülkenin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunan kadınların toplumsal ve ekonomik yaşamın gelişmesindeki en önemli temel taşlar olduğunu ifade etti.

İnsan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, demokrasinin benimsenmesiyle kadınların yaşamın her alanında hak ettikleri yeri edinmeye başladıklarını vurgulayan Türköz, şunları kaydetti:

'Toplumsal hayatta nüfusumuzun yarısından fazlasını oluşturan kadınlarımızın hak ettiği yere gelmesi, katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi, yalnızca kadınlarımızın değil, tüm toplumun sorumluluğudur. Kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır. Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın'8 Mart Dünya Kadınlar Gününü'kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'


                                                                           Mehmet Türköz
                                                                          Tosya Kaymakamı


TOSYA BELEDİYE BAŞKANI KAZIM ŞAHİN

Belediye Başkanı Kazım Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı. Kazım Şahin günün önemine değindiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi. Türk toplumunda kadının vazgeçilmez bir yer vardır. Hem dini hem de kültürel yapımız itibarıyla Türk kadını her zaman önemli bir yer edinmiştir.
 
Türk Milletinin temelinde sağlıklı ve sağlam aile yapısı olduğu aşikârdır. Zira atalarımız Yuvayı dişi kuş yapar derken toplumun temeli ailenin kuruluşunda kadının önemini ifade etmişlerdir. Kadınlarımızın tarihimizde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun göstergesi olarak milli mücadelede Şerife Bacıların, Nene Hatun’ların oynadığı rol örnek verilebilir. Anne olması sebebiyle ulvi bir görevi olan kadınlarımız her daim Türk Milletinin de baş tacı olmuştur; olmaya da devam edecektir. Bu vesileyle tüm Türk kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ederim.
 
Editör: TE Bilisim