SEDAT AĞACIKOĞLU

  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu Dernekler Federasyonu tarafından tertiplenen "4. Bursa Kastamonu Günleri" başladı

4. Bursa'da Kastamonu Günleri açılışı Bursa Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen görkemli törenle yapıldı. Gerçekleşen açılışa Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kastamonu Vali Yardımcısı, Şenol Kaya, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Bursa ve Kastamonu İl Protokolü, Kastamonu ilçe kaymakam ve belediye başkanları ile çok sayıda davetli ile halk katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış Tosya Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin yaptığı Sepetçioğlu ve Tiridine Bandım oyunları ile devam etti.

Bursa Kastamonu Denekler Federasyonu Başkanı İsmail Tiftik yaptığı açılış konuşmasında Bursa ve Kastamonu illerinin tarihi ve kültürel özellikleri bakımından birbiri ile benzeyen iki il. Köklü bir tarihe sahip olan Kastamonu'nun eşsiz bir kent olan Bursa'yı örnek aldığını ifade ederek Kastamonu'nun ticari açıdan gelişmekte olan bir ildir’’dedi

 

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş,’’ Ilgaz Dağı engelinin aşılarak bir de havalimanı projesini gerçekleştirerek bu güzel gelişmelerle birlikte ekonomik açıdan da oldukça büyük yol alındığını dile getirdi. İnebolu limanı projesi vurgusunu yapan, her yönü ile ulaşım sorunlarının halletmiştir’ ’dedi

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri tanıtım stantlarını gezdi. Ziyaretçiler özellikle Tosya Standına ilgi göstererek Tosya Pirinci ve telası hakkında detaylı bilgi aldılar.

 

Editör: TE Bilisim