Sedat AĞACIKOĞLU
Kastamonu-İHA Muhabiri

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. Yıldönümü kutlamalarına Kaymakam Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı Per. Tğm. Ömer Can Gedik, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç, CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu, MHP Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Kutlamalar saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Törende Garnizon Komutanı Per. Tğm. Ömer Can Gedik bir konuşma yaptı.  Garnizon Komutanı Per. Tğm. Gedik konuşmasında;”Bugün sizlerle birlikte burada 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93. Yıldönümünü kutlamak üzere toplanmış bulunmak ve bundan büyük onur ve kıvanç duymaktayız.  Bugün Zaferler ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan Kahraman Ordumuzun kazandığı zaferlerden birinin Büyük Taarruz’un yıldönümüdür.  Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk Ordu’sunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir” dedi.

Çelenk sunma töreni bir askerin günün anlam ve önemini belirten şiir okumasıyla sona erdi.Kaymakam Yusuf Cıbır beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabul etti.

Tebriklerin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar Tosya Asri Mezarlığı’nda bulunan şehitliği ziyaret edecek.  Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu ve İlçe Başvaizi Muhsin Özdemir tarafından dua edildi. Kaymakam Yusuf Cıbır ve protokol heyeti daha sonra şehitliğe giderek kabirleri başında şehitleri ziyaret etti.
Şehitlerin kabri başında anılmasıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sona erdi.





































Editör: TE Bilisim