Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya’da yapılan tarihi Anadolu Kırkpınarı olarak bilinen Tosya Yağlı Güreşleri Başağalık seçimi kıran kırana geçti.  Yapılan açık artırma sonunda Alaattin Dubaoğlu 70 Bin TL ile 2020 yılı Tosya Güreş Ağası seçildi.

Tosya’da Başpehlivanlık güreşleri öncesi yapılan Başağalık seçimine 11 aday katıldı.  2019 yılı Başağası Mehmet Şen bu sene yapılan Başağalık seçimine tekrar katılarak ağalık açık artırmasını 20 bin liradan başlattı. Baş ağalık yarışında en çok dikkat çeken isim ise bir anda kendini ağalık yarışı içinde bulan Kastamonu Orman Mühendisi Aydın Pirizoğlu oldu.

Yapılan açık artırma sonunda Alaattin Dubaoğlu 70 bin TL ile 2020 yılı Tosya Güreş Ağası seçildi. 2020 Yılı Güreş Ağası Alaattin Dubaoğlu '' Çocukluğumda Tosya Güreşlerine giriş paralı idi. O günlerde simit ve gazoz satıyordum. Güreşlere zabıtalar paran yok diye almamıştı. O gün tel örgülerin arkasından bakarken bir gün bende bu sahaya güreş ağası olarak geleceğim diye aht etmiştim. Şimdi ben 2020 yılı Tosya Güreş Ağası oldum''dedi. Seçim sonunda yeni ve eski başağalar güreş meydanında tur atarak halkı selamladılar.

Editör: TE Bilisim