Tosya’mızda 25.08.2012 Cumartesi günü Tosya Güreş Meydanında yapılan Güreş Ağalığı’nda yeni güreş ağası Cihan ÇETİN oldu.Kıran Kırana geçen ağalık yarışını Kastamonu MHP milletvekili Emin Çınar,Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve çok sayıda misafir takip etti. Geçen Yılın Ağası Mahir CİĞA’dan  ağalı alan Cihan ÇETİN önümüzdeki dönem Güreşleri için şimdiden çalışmalara başlayacağını söyledi.

 Ağa aday listesinde yaklaşık olarak 15’e isim vardı, isimler anons edildikten sonra Aday ağalar meydanda hazır bulundu. Güreş Ağa Adaylığına ilçemizin tanınan iş adamları ve esnafları aday olarak katıldı.
Güreş ağalığını Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin  10 Bin TL ile başlattı. Arttırma 3 tur sürdü ve çeşitli miktarlarda yapılan bağışların ardından ,diğer adayların yaptığı artırmalar sonucu son sözü Cihan ÇETİN  80 .000 TL ile Güreş ağası olduğunu ilan etti.

Eski ağa Mahir CIĞA Yeni Ağamızın İlçemize ve güreş organizasyonuna hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek  kendisini tebrik ederek kutladı.

 Yeni Ağa Cihan ÇETİN, eski ağa Mahir CIĞA ile birlikte ele ele tutuşarak güreş meydanında Ağalık turu atarak izleyicileri selamladılar

CİHAN ÇETİN yaptığı konuşmada ” Ata sporumuz olan güreş organizasyonlarında başkanımızın yükünü az da olsa hafifletmek için ağa oldum. Burdan tüm İş Adamlarımıza ve Sanayiicilerime sesleniyorum, Herkes yanında bir pehlivana destek olsa bu ata sporumuz çok daha iyi yerlere gelir. Bende önümüzdeki yıl yapılacak olan organizasyonda elimden gelen desteği vereceğim.” diyerek Ağalık konuşmasını sonlandırdı.

Sedat AĞACIKOĞLU (Habertürk –Tosya)

Editör: TE Bilisim