2013 YILI HAC KAYITLARI 04 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2013 yılı hac organizasyonu için ön kayıtlar 04 Şubat 2013 Pazartesi günü İl veya İlçe Müftülüklerinde başlayacağı bildirildi.

2013 yılında hacca gitmek üzere “İlk defa kayıt” yaptırmak isteyenlerin 15 TL ön kayıt ücretini anlaşmalı bankalardan birine yatırmaları gerekiyor. Ön kayıt bedelini yatıran vatandaşlar daha sonra müracaatlarını http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda kendilerinin yapabileceğini ya da doğrudan İl veya İlçe Müftülüklerine de müracaatlarını yapabilecekler.

2012 yılında hac kurasına katıldığı halde hacca gidemeyenlerin “kayıt yenileme” işlemlerinin Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak yapılacağını dolayısıyla bunun dışında 2012 yılı tercihlerinden, il, ilçe, hac konaklama türleri ve kur’aya birlikte gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vazgeçenlerin müracaat süresi içerisinde İl veya İlçe Müftülüklerine başvurarak gerekli değişiklikleri yapabileceklerdir.

MÜRACAAT VE HAC KOŞULLARI
Hac ve Umre Kurulu Kararı uyarınca; 2012 yılı hac kayıtlarıyla kur’a çekimi ve sonuçlarının, sadece 2012 yılı haccı için geçerli olması öngörüldüğünden, söz konusu kur’aya katıldığı halde hacca gidemeyenlerin hacca gitme ve hac türlerini tercih etmedeki iradelerinde meydana gelebilecek değişikliklerin tashihi ve hacca gitmek üzere ilk defa müracaat etmek isteyen vatandaşlarımıza da müracaat imkânı tanınabilmesi maksadıyla 2013 yılında da hac kaydı açılması ilgi kararla uygun görülmüştür.

1. Hacı adaylarından ilk defa kayıt yaptıracaklar, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Ön Kayıt Kurumsal Tahsilat TL. hesabına 15.-TL. kayıt ücretini;
a) T.C. Ziraat Bankası,
b) Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.,
c) Türkiye Halk Bankası,
ç) Ak Bank A.Ş.,
d) Al-Baraka Türk Katılım Bankası A.Ş.,
e) Asya Katılım Bankası A.Ş.,
f) Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.,
g) Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.,
Bankalarından birisine yatırabileceklerdir.


Editör: TE Bilisim