Çankırı İli, Kurşunlu ve Ilgaz İlçeleri sınırları içerisinde, DSİ 5'inci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Kızlaryolu projesin Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda incelenip uygun bulunduğu açıklandı.

İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Seyit Ahmet Sancak, Kızlaryolu Projesi olarak bilinen Kızlaryolu Barajı, Belöreni Çevrenaz, Aşağı Dikmen, Çolaklı Regülatörleri, Sulamaları, HES Malzeme Ocakları, Kırma Eleme Yıkama ve Hazır Beton Santrali projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda incelenip uygun bulunduğunu açıkladı.


Sancak, konuyla ilgili şu bilgileri verdi;

“Çorum İli Kargı İlçesi, Kastomanu İli Tosya İlçesi ve Çankırı İli, Kurşunlu ve Ilgaz İlçeleri sınırları içerisinde, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan “Çankırı Devrez Kızlaryolu Projesi (Kızlaryolu Barajı, Belöreni Çevrenaz, Aşağı Dikmen, Çolaklı Regülatörleri, Sulamaları, HES Malzeme Ocakları, Kırma Eleme Yıkama ve Hazır Beton Santrali) ile ilgili olarak ÇED Raporu Özel Formatına göre hazırlanıp Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu, 17 Temmuz 2008 tarih ve 26939 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda incelenip uygun bulunmuştur.

Projeye ilişkin inceleme ve değerlendirme süreci başlamış olup, süreç ile ilgili bilgileri alabilmek ve projeye ilişkin görüş, soru ve önerilerinizi ulaştırabilmek için Çorum İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurulması gerekmektedir.”

Editör: TE Bilisim