Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Kaymakam Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Erkal Kocabıçak, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, CHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Okuducu, MHP Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Zalim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemalettin İpek, Efkan Dağlı, Eyüp Gür ve İsmail Sabuncu, İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Vekili İsmail Çalışkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Mustafa Yağmur,  Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş,  okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Abdullah Karaarslan yaptı.

Karaarslan konuşmasında;”Bugün Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 96.ncı yıl dönümü.Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir’ diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasının ardından tekvando gösterileri yapıldı.

İlçemizde yapılan çeşitli spor dallarında dereceye girenlere ödülleri ve kupaları Kaymakam Yusuf Cıbır ve protokol üyeleri tarafından verildi.

19 Mayıs kutlamalarına Dumlupınar İlkokulu Halkoyunları ekibi damgasını vurdu. Halkoyunları ekibinin yöresel halk oyunlarının ardından kılıç kalkan gösterileri izleyenleri mest etti.


Sporcuları tebrik eden Kaymakam Yusuf Cıbır birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: TE Bilisim