Haber :Sedat Ağacıkoğlu ( İHA )

Kutlama töreni saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin çelenklerini sunmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu ve Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni sona erdi.

Kaymakam ve protokol üyeleri Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Tosya Temsilciliğini ziyaret ederek gazi ve şehit ailelerinin dertlerini sıkıntılarını dinledi.

Kutlama töreni saat 10.00’de İlçe Müftülük konferans salonunda devam etti. Törene Kaymakam Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer, Belediye Başkan Vekili Fazıl Ateş, Cumhuriyet Başsavcısı Erkal Kocabıçak, İlçe Emniyet Müdür Vekili Zafer Çalık, İlçe Müftüsü Basri Bektaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, MHP Tosya İlçe Başkanı Muvaffak Etyemez, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutanı J. Yzb. Sefer Sezer yaptı. Sezer konuşmasında; “Bugün Türk adının dünyada duyulduğu andan itibaren şanlı bayrağımızı yeryüzünün pek çok noktasına taşıyanların, üç kıtayı Türk Yurdu haline getirenlerin, idealleri uğruna bedenlerini bu kutsal topraklara koydukları gündür” dedi.

“Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirin okunmasının ardından “Vatan Size Minnettardır” isimli videonun sunumu yapıldı. “Bir Elif Bir Mehmet Olmak” isimli şiirin okundu ve ardından “Çanakkale Mahşeri” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.  

Şehitler için okunan Hatim Duaları için İlçe Müftüsü Basri Bektaş tarafından yapılacak olan Hatim Duası yapıldı.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin yıldönümü kutlama töreni hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.























Editör: TE Bilisim