SEDAT AĞACIKOĞLU 
  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu'nun Tosya İlçesinde Başkent’te Kastamonu Günleri Açıldı. 11. Başkent’te Kastamonu Günlerinin açılışı 11.02.2015 tarihinde saat 14.00' da Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 

  11-15 Şubat tarihleri arasında 5 gün süreyle açık olacak etkinliğin açılışına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü, Mustafa Gökhan Gülşen, Emin Çınar, İlçe Belediye Başkan ve Kaymakamları ile Tosya AK Parti Milletvekili Aday adayı Zafer Nalbantoğlu katıldı.



  10.Başkent’te Kastamonu Günlerinin açılışı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrası Cide ve Tosya Halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile başladı.



  Açılış konuşmaları sonrası ise Bakanlar ve protokol açılış kurdelesini kesti.Daha sonra ziyaretçiler stantları gezdi.
  Bu yıl 11. düzenlenen Başkent’te Kastamonu Günlerine bu yıl hemen hemen bütün Kaymakamlıklar ve Belediye Başkanlıkları katıldı. Bunun yanında el dokumları, hediyelik eşya, ilçelerin kendilerine has ürünleri, geleneksel yemeklerde stantlarda yer aldı. Ayrıca her bölge yöresel halk oyunlarını sergiledi.






Editör: TE Bilisim