HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 
    KASTAMONU (İHA) Kastamonu’n Tosya ilçesinde geçici bir süre ile tadilat için ibadete kapatılan 100 yıllık Merkez Ulu Camii yapılan dualarla ibadete açıldı.

 İlçe Müftüsü Basri Bektaş'ın katılımı ve Din Görevlilerinin okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve okunan ilahilerle cemaatimizin yoğun katılımıyla,cami ibadete açıldı. Müftülüğün ve cemaatin katkılarıyla aslına uygun olarak yapılan tadilatda Isıtma sistemi doğalgaz ile altdan ısıtmalı hale getirildi.Ayrıca Bayan cemaat bölümü yeniden revize edildi.Caminin Elektrik tesisatı yenilenerek ses sistemi yenilendi.




Cami görevlisi İmam-Hatip Ali Osman Tekin yaptığı kısa açıklamada ''Caminin tadilatında desteğini esirgemeyen, eski İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz ve yeni Müftüsü Basri Bektaş hocamıza ve “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahret gününe inananlar, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder.” Ayeti kerimesi hükmünce camilerden yardımını esirgemeyen cemaatimize ve hayırsever esnafımıza teşekkür eder,
maddi ve manevi desteklerinin devamını bekler, herkese teşekkür ederiz''dedi

İlçe müftüsü Basri Bektaş'ın yaptığı dua ile 100 yıllık Merkez Ulu Cami yeniden ibadete açıldı.







Editör: TE Bilisim