"ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ BASIN MESAJI"

  Milletimizi güvenilir ve tarafsız bir şekilde bilgilendiren, görevini yerine getirirken hiçbir zorluğa aldırmadan yeri geldiğinde canını bile feda edebilen bu meslek mensuplarının ifa ettikleri görev çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsurudur.

Basın, millet olarak ülkenin umumi sesidir. Milletin aydınlanmasında ve bilinçlenmesinde görev yapan bu kıymetli meslek mensubu kardeşlerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar sağlık ve esenlikler dilerim.
                                                                                                              

                                                           Mustafa Gökhan GÜLŞEN

                                                           Kastamonu Milletvekili

                                                           KİT Komisyonu Üyesi

                                      Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi



10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

 Basın, Toplumun yaşanan olaylardan zamanında haberdar olmaları ve sesini duyurmasını sağlayan, gerçek haberleri tarafsız bir şekilde kamuoyuna duyuran en önemli iletişim araçlarından biridir.


Bizlerin doğru bir şekilde bilgilendirilmesi için basının daima doğru ve tarafsız olması gerekmektedir. Bu aynı zamanda gazetecilerimizin, basın çalışanlarımızın toplumu güvenilir bir şekilde haberdar etmeleri için gerekli meslek etiğidir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte haber alma araçlarının artması gazete, televizyon, internet ve sosyal medya ögelerinin gelişmesi toplumun haber alma kaynaklarını artırmıştır. Bu haber alma kaynaklarının sağlıklı bir şekilde işlemesi basın çalışanlarının fedakâr hizmetleriyle gerçekleşmektedir.

 Gazete çalışanlarının fedakârca yaptıkları mesleklerinin karşılığını almaları için onların sosyal haklarının iyileştirilmesi ve sorunlarının çözülmesi için elimizden gele her şeyi yapmalıyız. Haber alma özgürlüğümüzün en önemli aracı olarak, bizlere daima doğru, tarafsız ve güvenilir haberleri ulaştıran, bu görevleri yaparken her türlü tehlikeye atılan, cesur bir şekilde görevlerini yerine getirmek için çalışan gazetecilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kutlu olsun.

 

                                                              EMİN ÇINAR

                                                  MHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ


Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ’ın;

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Kuzey Anadolu’nun parlayan yıldızı İlimizin,  son dönemlerde gerçekleştirdiği başarılı atılımları ve kalkınma hamleleri tüm dünya kamuoyunun da dikkatini çekmeyi başarmıştır.  Gerçekleştirilen özverili çalışmaların ve başarıların geniş kitlelere ulaştırılmasında,  ilgi, odak noktalarının  İlimize çekilmesinde şüphesiz ki  basınımızın  büyük gayretleri ile olumlu katkılarının bulunduğu aşikardır.  Ayrıca İlimizin turizm, ekonomik ve diğer alanlardaki gelişmeleri bunun  en açık göstergesidir.

 Şartlar ne olursa olsun görevini son derece etkin, aktif, ilkeli, doğru yayıncılık anlayışı ile sorumluluk duygusu içerisinde yapan basın çalışanları,  toplumumuzu gelişen olaylar hakkında aydınlatırken, diğer taraftanda halkımızın talep ve beklentilerini de  yansıtma görevini üstlenmişlerdir.

Hiç şüphesiz ki basınımızı güçlü kılan etkenlerden biriside,  sürekli kendini yenileyerek kaliteli hizmet sunma yönünde fedakarca gayret sarf etmeleridir.
Habercilik alanında önemli bir çok misyonu yüklenen başarılı, tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeyen tüm basın mensuplarımızın bu özel gününü kutlar, İlimize ve Ülkemize verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ederim.

  

                                                                                                                      Erdoğan BEKTAŞ

                                                                                                                                 Vali
TOSYA BELEDİYE BAŞKANI KAZIM ŞAHİN

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin 10 Ocak Çalışan Gazeteci Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Şahin mesajında;

“Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, ilkeli yayıncılık anlayışıyla olayları tarafsız bir şekilde halka aktararak vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar. Bu bağlamda Tosya’da görev yapan ulusal haber ajans muhabirleri, gazete sahipleri, gazete çalışanları ve tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, yüksek görev bilinci ile hareket eden değerli basın mensuplarımıza başarılarının devamı dilerim” dedi.

                                                                                                                                                                               Kazım ŞAHİN

Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER) Genel Başkanı Murat Çalık

Tüm Kastamonulular Derneği (TÜMKASDER) Genel Başkanı Murat Çalık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün, tüm basın mensuplarına hayırlı olmasını dileyerek, “Basın, toplumumuzun gözü, kulağı ve aldığı nefes mesabesindedir. Yaşanan tüm aksaklıkları ve eksiklikleri basınımızın bizlere aktardığı şekilde anlayabiliyor, kavrayabiliyor ve buna göre sosyal rotalarımızı belirleyebiliyoruz. Gerek siyasi, gerek sosyal, gerekse kültürel olarak toplumumuzun geleceğe yönelik adımlar atmasındaki en büyük etkenlerden birisi, basınımızın sorumlu yayıncılığıyla bizlere gösterdiği yön olmuştur. Basın, yasama, yürütme, yargı eksenindeki toplumsal dinamiklerin de en önemli şekilde çalışmasının temel taşı olarak dikkat çekmektedir. Bu haliyle basınımızın bizlere gösterdiği ve göstereceği ufuklar, toplumsal gelişimimizin direnç noktalarını oluşturmaktadır” dedi.

 Bölgesinde faaliyet gösteren, günlük, haftalık tüm gazeteleri, Tv, Radyo ve internet medyasını çok yakından takip ettiklerini, yayın politikalarını ilgiyle ve merakla izlediklerini, bölgeye sağladıkları katkı dolayısıyla hepsine teşekkür borcu bulunduğunu ifade eden Çalık, “Bölgemiz için katma değer üreten, bölgemizin sorunlarını topluma aktarma noktasında tüm çabasını sergileyen, güçlü kalemleriyle bizlere olayları yorumlayarak bizleri aydınlatan tüm gazeteci kardeşlerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün kutlu olmasını temenni ediyorum. Onların topluma verdikleri ışık, bizlere gösterdiği yol, olayları aydınlatmadaki tarafsızlık ve objektiflik gerçekten takdire şayandır” diye konuştu.

 Sosyal sorumluluk projeleriyle ortaya koydukları tüm çalışmalarla, toplumsal bir renk oluşturduklarını, ürettikleri katma değeri yardımlaşma ve dayanışma projeksiyonuyla ihtiyaç sahibi herkesle paylaştıklarını, tüm bu faaliyetleri basınla paylaşarak istikrarlı bir yapı ortaya koyduklarını ve insanlara güzel şeyler aktardıklarını ifade eden Çalık, “Kitle iletişimin gücünün yaptığımız çalışmalardaki etkinliği ve güzel boyutu toplumun tüm kılcal damarlarına kadar aktarma işlevini basın olmasa nasıl gerçekleştirebilirdik? Bu bağlamda, basınımızın bizlere verdiği desteğe de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Onların varlığı, bizim başarılarımızın ve çalışmalarımızın sürekli olmasını sağlamaktadır” açıklamasını yaptı.


Editör: TE Bilisim