08 Nisan 2012 Pazar Günü Polis Haftası kutlamaları programında düzenlenen 50 m ayakta desteksiz sabit hedefe atış yarışması düzenlenecektir.

Yarışma kuralları aşağıda yayınlanmıştır.

            1-
Müsabakalar 50 m. Ayakta desteksiz sabit hedefe yapılacaktır.

2-Atıcıların 10 adet tek kurşun atış hakkı vardır.Atıcılar arasında beraberlik söz konusu olduğu taktirde atıcılara 5 atış hakkı daha verilecektir.

3-Atıcılar hakem nezaretinde kulvarındaki hedefe 2 sefer, doldur ve atış komutuyla birlikte atış yapacak, bu işlem her atıcı 10 atış yapana kadar aynen uygulanacaktır. Atışını tamamlayan sporcu silahının fişek haznesinin boş olduğu görünecek şekilde kulvardan ayrılacaktır.

4-Atış fişekleri Tek Kurşun olup, sporcular arasında eşitliğin sağlanması amacıyla bedeli mukabilinde tertip komitesinden temin edilecektir.

5-Müsabakaya katılım sayısı göz önüne alınarak gerekirse ilk 10 atışta puanı düşük olan sporcu isterse 5’inci maddedeki şartlara uymak kaydıyla ilk atışını iptal ettirip yeniden atışa katılabilir.

6-Atışlarda 12 kalibre yivsiz av tüfekleri kullanılacak olup, namluda gez ve ek arpacık serbest’tir. Silahlar atış kulvarı dışında kılıf yada çanta içerisinde bulundurulacaktır.

7- Paradox(yivli) namlu, optik(dürbün) vs. kullanılmayacaktır.

8-Yarışma kulvarına gelen sporcuya ait ekipman kontrolü hakem tarafından yapılacaktır.

9-Sporcu kayıt işlemleri atış poligonunda saat 10:00 – 11:00 arası yapılacaktır.

10-Güvenlik önlemleri amacıyla sağlık memuru ve bir ambulansın ve bir itfaiye aracının  müsabaka boyunca hazır bulundurulması ilgili kurumlara yazıyla bildirilecektir.

11-Yarışmacılara 15X20 cm ebatlı sırt numaraları verilecek, sporcular numaralarını müsabaka boyunca sırtında görünür şekilde taşıyacak, müsabaka bitiminde masa hakemine teslim edilecektir.

12-Yarışmacılar Gençler ve Büyükler kategorisinde yapılacak olup her iki kategoride dereceye giren ilk 3 sporcuya kupa verilecektir. Dereceye giren sporculara kupaları 10 Nisan polis günü etkinliğinde protokol önünde verilecektir.

13-Yarışmaya katılacak genç sporcuların ISSF (Uluslararası Atıcılık Federasyonu) ve T.A.F (Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu) yarışma yönetmelikleri gereği 31 Aralık tarihi esas alınarak 1992 doğumlu olacaktır.

14-Atış müsabakalarının organizesinden İlçe Emniyet Müdürü Kaan YIKILMAZ ve Kastamonu Atıcılık İl Temsilcisi Metin ÖRTÜKOĞLU yetkili ve sorumludurlar.

15-Reglemanda yer almayan hususlarda karar verme yetkisi tertip komitesine aittir.                   

 

Tüm Sporculara Başarılar Dileriz.

İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ & KASTAMONU ATICILIK İL TEMSİLCİLİĞİ

Editör: TE Bilisim