SEDAT AĞACIKOĞLU 
  KASTAMONU (İHA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77. yılı dolayısıyla Tosya'da tören düzenlendi. 
  Protokolün Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başlayan törende, saatler 09.05’i gösterdiği esnada, siren sesiyle birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Törene, Kaymakam Yusuf Cıbır, İlçe Jandarma Komutanı Sefer Sezer, Belediye Başkanı Kazım Şahin, kamu personeli, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.Cumhuriyet meydanında düzenlenen programa katılan öğrenciler arasında özellikle kız öğrencinin dakikalarca bayrağa sarılarak tören alanında beklemesi dikkatlerden kaçmadı.Fevzipaşa ilköğretim okulunda okuduğu öğrenilen kız öğrencinin tören sonrasında bayrağın daha fazla ıslanmaması için hızlı bir şekilde tören alanından ayrılarak okula gittiği görüldü.Bayrak sevgisi yaşayan bu kız öğrencinin adı ve soyadı bilgisine ulaşılamadı.Okul idaresinin bu konuda hassasiyet göstererek bu öğrenci ile ilgili bilgileri kısa zamanda basın ile paylaşması beklenmektedir. 
  Çelenk koyma ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, anma töreni İlçe Müftülüğü Konferans salonunda devam etti. Salonda düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Slayt gösterileri ve öğrencilerin hazırlamış oldukları tiyatro gösterilerinin sunumuyla tören son buldu.

































Editör: TE Bilisim