Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, 10 Kasım Atatürk’ün 78. ölüm yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.
Başkan Şahin, mesajında, Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında bölünmez bütünlüğünü sonsuza kadar koruma ve yüceltme azim ve kararlılığı ile kutsal emaneti, gelecek nesillere taşıyacaklarını belirtti.

Belediye Başkanı Şahin, "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ gerçeğinden hareketle büyük komutanın andığımız bu günde onun ilkeleriyle onun gösterdiği hedefe doğru Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında bölünmez bütünlüğünü sonsuza kadar koruma ve yüceltme azim ve kararlılığı ile aldığımız kutsal emaneti, gelecek nesillere taşıyacağız. Aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi, gazilerimizi bir kere daha şükranla, minnetle ve saygıyla anıyoruz" dedi.

Tosya Belediye Başkanı
Kazım ŞAHİN
---------
Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ekşi mesajında ; 'Vefatının 78. yılında minnetle andığımız Türkiye'de bir çığır açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hem idealleri, hem de askeri dehasıyla dünya tarihinde yerini almış ve saygıyla anılmaktadır.' DEDİ.
Ekşi mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; 'O günün şartlarında büyük fikir ve eylemleriyle, ülkemizin bugünlere ulaşmasında büyük payı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ideallerine bugün her zamankinden çok daha yakınız. Ülkemizin ilerlemesinin önündeki engeller bir bir kalkmakta, büyük reformlar sonucu, ulaşımdan sağlığa, insan haklarından kültür sanata, bilimden dış ticarete kadar her alanda çok üstün başarılar elde etmekteyiz. İnsanlarımızın yaşam standartlarını yükselterek, birlik ve beraberliği sağlam temellere oturtarak, özgürlük ve temel hakların savunulmasına önem vererek ülkemizde huzur ortamının oluşmasını ve bu minvalde büyüyen bir Türkiye'nin temellerini inşa etmeye devam ediyoruz Şehit ve gazilerimizin bizlere bıraktığı bu mirası daha yüksek konumlara çıkarmak en büyük hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 78. yılında başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz.' ifadesinde bulundu

AK Parti İlçe Başkanı
Metin EKŞİ
--------
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 78. Sene-i devriyesinde hasret ve hürmetle yâd ediyorum.
Aziz Atatürk; pes etmeyen bir ruha, taviz vermeyen bir mizaca, inandıklarını söylemekten korkmayan bir vicdana, Vatan ve Milleti için her şeyi feda edecek bir şuura sahip fazilet ve hamiyet timsalidir. 57 yıllık kısa ömrüne adeta koskoca bir tarih sığdırmıştır. Cepheden cepheye koşmuş, gönülden gönüle akmış Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik yaparak milletimizin kalbinde taht kurmuştur.
10 Kasım’ı bir matem günü olarak değil, Atatürk’ün mücadeleci kişiliğini, milli hasletlerini, manevi yönünü iyi anlamak ve anlatmak gerekir. Aziz Atatürk hiç kimseyi aldatmadan, ülkesi ve milleti için koyduğu hedeflere yılmadan yürüyerek, aleyhinde bulunan çevrelere, yolundan çevirmeye çalışan odaklara aldırmayarak önündeki engelleri birer birer aşmasını bilmiştir. Nitekim Türk Milleti’nin umudu olmuş, Türk vatanına yepyeni bir çığır açmıştır.
Bu düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e vefatının 78. Yıl dönümünde Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.


                                Muvaffak ETYEMEZ
                        Milliyetçi Hareket Partisi Tosya İlçe Başkanı




Editör: TE Bilisim