Geleneksel misafir ağırlama ve ocak yakma merasimi saat 20.00 da misafirlerin selamlama seremonisi ile ocağa alınmasının ardından misafirlere “hoş geldin” kahvesi ikram edildi.

“Hoş geldiniz kahvesi” ikramından sonra çok kısa açıklamalar yapan Çankırı Yaren Meclisi Başağası,İsmail Karcı ve Küçük Başağa Ahmet Kıvrak ,“Çankırı Yaren Meclisimize  sefalar getirdiniz. Meclisimize hoşluk verdiniz.Muhabbetimiz çok ocağımız daim olsun dediler .
Halk oyunları, Orta oyunları ve canlı müzik sunumunun ardından misafirlere Yaren  çorbası, güveç, pilav ve tatlı  ikram edildi.
Yemekten sonra Çankırı Yarenleri ile Tosya Yarenleri birlikte oyunlar sergilediler.
 Geç saatlere kadar süren gecenin ardından bir açıklama yapan Tosya Ahi Yaren  Başağası Fatih Lepeci   “Meclisiniz daim olsun. Mekanınız çok hoş ve güzel olmuş. buraya  her geldiğimizde ayrı bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz .  Yaren kültürünü  yaşadığınız ve yaşattığınız için size çok teşekkür ediyoruz”dedi.
Konuşmaların ardından Cezayir marşı ile uğurlanan Tosya Yarenlerine Çankırı Yarenleri  Kaya tuzu,tuzluğu ve Kaya tuzu lambası hediye ettiler.

Editör: TE Bilisim